Megzsarolták Michael Schumacher családját, vádat emeltek ellenük

15 millió eurót követeltek, már őrizetbe vette őket a rendőrség.

Vádat emeltek Németországban három férfi ellen, akik megzsarolták Michael Schumacher családját. Azzal fenyegetőztek, hogy ha nem fizetnek nekik 15 millió eurót, privát képeket hoznak nyilvánosságra a 2013-ban síbalesetet szenvedett, és azóta a nyilvánosság előtt nem mutatkozó, hétszeres Forma-1-es világbajnokról.

A Guardian cikke szerint a fényképek a baleset előtti és utáni időszakban készültek, egy 53 éves férfi fotózott, aki 2021-ig a család szolgálatában állt biztonsági őrként. Öt számjegyű  összegért adta tovább ezeket a másik gyanúsítottnak, ezért zsarolási kísérletben való bűnrészesség és magánélet megsértésének vádja miatt „jelentős börtönbüntetés” várhat rá.

A zsarolást egy másik 53 éves férfi követte el, aki júniusban a család egyik alkalmazottját hívta fel többször is a pénzt követelve. Rá 15 évig terjedő szabadságvesztést róhatnak ki, bár a Guardian cikke szerint ez csökkenhet, mert a fenyegetést végül nem tartották be.

A harmadik vádlott a zsaroló fia, akit bűnrészességgel vádolnak. Ő hozta létre azt az e-mailcímet, amiről a szóban forgó képeket elküldték Schumacher családjának bizonyításképp. Mindhárom férfit már a nyáron beazonosították és őrizetbe vették.

Schumacher 2013-ban szenvedett súlyos fejsérüléssel járó síbalesetet, és azóta nem jelent meg a nyilvánosság előtt, egészségi állapotáról nagyon keveset lehet tudni. A család már korábban is zsarolás célpontja volt, a reutlingeni bíróság 2017-ben el is ítélt egy akkor 25 éves férfit, aki Schumacher feleségétől próbált meg pénzt kicsikarni.