Forma-1

Meglepő húzás a Forma-1-ben

mclaren (mclaren mercedes, )
mclaren (mclaren mercedes, )

Egybehangzó sajtóértesülések szerint Kevin Magnussen váltja Sergio Pérezt a brit alakulatnál. A hivatalos bejelentésre sem kell sokat várni.

Ritkán fordul elő a Forma 1-ben az, hogy egy újonc pilóta rögtön egy nagycsapatnál kap lehetőséget. Ezért is tűnik meglepőnek, hogy a Formula Renault 3.5 idei bajnoka, Kevin Magnussen lesz Jenson Button csapattársa a McLaren Mercedes istállónál a 2014-es esztendőben. A hivatalos bejelentés még nem történt meg, mert Martin Whitmarsh csapatfőnök elmondása szerint addig nem akar beszélni a jövő évi pilótafelállásról, amíg nincs aláírt szerződés.

A 21 éves fiatalember tavaly óta a csapat kötelékébe tartozik, az előző szezon végi és az idény nyári fiatalok tesztjén is remekül teljesített.

Vajon milyen párost fognak alkotni?
Fotó:DPPI

A Magnussen név nem lehet ismeretlen a száguldó cirkusz szerelmesinek. A dán fiú édesapja, Jan Magnussen az 1990-es évben versenyzett a sorozatban, a Mclaren és a Stewart csapat pilótájaként.

Kérdés, hogy mi lesz ezután Sergio Pérezzel. A jövő évre már egyre kevesebb a szabad versenyzői ülés, így lehet, hogy a mexikói kénytelen lesz kihagyni a következő évadot.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik