A Fradiból is ukrán csapatot csinálnak?

A jelek azt mutatják, Szerhij Rebrov edző honfitársaival erősítené meg csapatát.
Kapcsolódó cikkek

Nemrég az NB I újonca, a Kisvárda sportigazgatója nyilatkozta azt, megéri Ukrajnából labdarúgókat igazolni. Van is náluk nyolc. Nyáron a Ferencváros is kölcsönzött egy futballistát a szomszédos országból. Ivan Petrjak azon túl, hogy remek igazolásnak bizonyult, nemrég azt nyilatkozta, ugyan amikor szóba került a magyar kaland, lenézte az NB I-et, de ma már tudja, a Kánaánba érkezett és csak azt üzeni minden honfitársának: ha érdeklődés van Magyarországról, ne habozzanak, csomagoljanak és jöjjenek!

A Fradi légiósa ma már tudja, Magyarország a Kánaán
Ivan Petriaknak ogalma sem volt hova jön, gyengébb a bajnokság és a csapat, mint korábbi ukrán klubjában, de ma már azt mondja, élete legjobb döntését hozta.

Nos, miután Szerhij Rebrov személyében az Üllői úton az edző is ukrán, nem kell csodálkozni, ha hamarosan több honfitársa is érkezne és köréjük építené azt a Fradit, amelyik a nemzetközi porondon is eredményes lehet végre.

Ukrajnai hírek szerint a 23 éve Ihor Haratin már képbe is került.

Az ulloi129.hu vette észre, hogy a helyi lapok azt írják; Rebrov leigazolná a Dinamo Kijev nevelését, aki jelenleg a Zorja Luhanszkban védekező középpályásként keresi a kenyerét. Mivel Petrjak nemrég még csapattársa volt, nem kétséges, a 188 centis játékos örömmel jönne.

A korábbi korosztályos válogatott eddig 68 bajnokin és 14 EL-meccsen lépett pályára – rutinosnak mondható minden szinten. Ősszel eddig tizenegy ukrán bajnokin kétszer talált be és  négy Európa-liga-selejtezője egyikén, az Athletic Bilbao ellen fejelt egy gólt is.

Haratinnak már van némi magyar tapasztalata, igaz nem jó. 2014-ben tagja volt annak az U19-es ukrán válogatottnak, amelyik Balmazújvárosban 4-1-re kikapott a magyaroktól.

Címkék: