Foci

A Vasas izraeli, a Fradi lett, a Videoton pedig máltai ellenfelet kapott az Európa-ligában

A Videoton és a Ferencváros csapata is kiemeltként várhatta a sorsolást, amely az Európa-liga selejtezőinek párharcait jelölte ki. Velük szemben a Vasasnak nem kiemeltként kell majd helytállnia, értelemszerűen az angyalföldieknek juthatnak nehezebb ellenfelek. Közös pont azonban, hogy mindhárom magyar együttesnek az első körben kell már bizonyítania.

A Videoton kapta a legkönnyebb ellenfelet a máltai Balzan FC személyében. Lehetséges ellenfelei között ott volt az a Partizani Tirana, amely 2016-ban kiejtette a Ferencvárost a Bajnokok Ligája selejtezőjében, az albánok mellett a Dinamo Batumi (grúz), a Pjunik (örmény), és a Siroki Brijeg (bosnyák) lehetett volna a Vidi ellenfele.

A Ferencváros verhető ellenfelet kapott a FK Jelgava személyében, de amúgy sem kellett nagyon félniük hiszen helyettük a B36 Tórshavnnal (feröeri), Connah’s Quay Nomads-zal (walesi), Ballymena Uniteddel (északír) vagy az FC Prishtinával (koszovói) kerülhettek volna össze.

Mint említettük a Vasas járt legrosszabban, ők a Beitar Jeruzsálemet kapták, de lehetséges ellenfelei a Mladoszt Podgorica (montenegrói), a Milsami Orhei (moldovai), a CSZKA Szófia (bolgár), vagy a Vojvodina (szerb) volt. Érdekesség egyébként, hogy éppen a jeruzsálemieket verték néhány napja felkészülési mérkőzésen.

A Vasasnál mélyen hallgatnak arról, hogy legyőztek egy izraeli csapatot
Megverték a legutóbbi bronzérmest, de valamiért elfelejtettek beszámolni róla.

Az első mérkőzést június 29-én, a visszavágókat július hatodikán rendezik.

Később kisorsolták a második selejtezőkör párosításait is. Amennyiben továbbjutnak a  magyar csapatok, a Videotonra az észt Nomme Kalju vagy a feröeri N36 Tórshavn, a Ferencvárosra a dán Midtjylland vagy az ír Derry City, a Vasasra pedig az albán Partizani vagy a bolgár Botev Plovdiv várhat.

Az Európa-ligában szereplő magyar csapatok selejtezői:

Beitar Jeruzsálem (izreaeli) – Vasas
Ferencváros – FK Jelgava (lett)
Videoton – Balzan FC (máltai)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik