Foci

Dárdai a válogatottról: Kénytelen voltam rádöbbenni, nem ismertem az összes játékost

A válogatott andorrai meccsét nem szakszemmel, hanem szurkolóként néztem. Amikor elkezdődött a mérkőzés, kénytelen voltam rádöbbenni, hogy nem ismerem az összes játékost. Egy ideig azt figyeltem, ki az, aki megüti a nemzetközi szintet, a végéhez közeledve viszont már csak fél szemmel követtem az eseményeket. Csalódott voltam, hogy kikaptunk. Akárhogy is nézzük, Andorrából el kellett volna hozni a három pontot. Egyebek mellett azért, hogy a csapat nyugodtan folytathassa szereplését a selejtezősorozatban. A továbbjutást senki sem várta el, de illett volna nyerni, na!

– mesélte Dárdai Pál a, a Hertha BSC magyar szakvezetője, aki Bernd Storck előtt lényegében lerakta a 2016-os franciaországi Európa-bajnokságon sikeres labdarúgó válogatott alapjait.

A csütörtöki Nemzeti Sportban olvasható interjúból az is kiderül, hogy Dárdai kapitánykérdésben nem kapkodna.

A sorozat végén érdemes levonni a következtetéseket, meg kell nézni mi valósult meg a tervekből, mi nem. Ha minden megvalósult, rendben vagyunk, ha nem, felvetődik a kérdés, milyen irányban kell továbbhaladni és ki az, aki ezért vállalja a felelősséget. Ennél többet azonban nem szeretnék mondani, mert nem lenne tisztességes a részemről. A válogatottat már “elengedtem”, a Hertha edzője vagyok

– érvelt Dárdai, ami a sorok közt olvasva azt sejteti, ugyan nem beszéltek össze Bölöni Lászlóval, de mindketten úgy látják, semmi sem változik, semmi sem vész el, ha Bernd Storck végigviszi a világbajnoki selejtezőből hátralévő három mérkőzést.

A magyar labdarúgó-válogatott német szövetségi kapitányát csütörtök délután hallgatja meg az MLSZ elnöksége, így várhatóan a kapitány sorsa is ezen a megbeszélésen dől el.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik