Foci

Szalai gólt lőtt és gólpasszt adott, nyert a Hertha, Gulácsiék 9 gólos meccset játszottak a Bayernnel

Az utolsó előtti, azaz a 33. fordulót rendezték szombaton a Bundesligában, ilyenkor a mérkőzések mér egy időpontban kezdődnek, úgyhogy az ember csak úgy kapkodta a fejét, annyi minden történt.

Szalai Ádám például kezdő volt a Hoffehmeiben, amely valóságos mészárlást rendezett a Werder Bremen otthonában. A magyar csatár már a 7. percben gólt szerzett (ez volt a nyolcadik a szezonban), majd nem sokkal később gyönyörű gólpasszt adott. A Hoffenheim 5-0-ra is vezetett, végül 5-3-as győzelmet aratott, Szalait a 69. percben cserélték le.

Szalai gólja:

Majd gólpassza, Kramaric volt a befejező ember:

Csak azért nem jött fel a harmadik helyre a Hoffenheim, mert mert az Augsburg otthonában ikszelő Dortmundnak jobb a gólkülönbsége – a Bundesligában a megszerzett pontok ez rangsorol, majd a lőtt gólok és az egymás elleni eredmény jön a sorban.

Dárdai Pál csapatának, a Hertha BSC-nek az utóbbi hetek gyengébb teljesítménye után gyakorlatilag kötelező volt a győzelem a már biztos kieső Darmstadt otthonában. A berliniek be is húzták a három pontot, Kalou és Torunarigha már az első félidőben megszerezte a találkozó két gólját. Két vesztes, és kilenc idegenbeli vereség után nyert ismét a Hertha.

A Bayern München már korábban megnyerte a Bundesliga mostani szezonját, de a második helyen álló Lipcse elleni bajnokira azért így is erős csapatot küldött ki Carlo Ancelotti. Gulácsi Péterék első góljára gyorsan érkezett a müncheni válasz, azonban a Leipzig el tudott lépni 3-1-re is a második félidő elejére.

4-2-re is vezetett a Lipcse, mégsem tudott nyerni, Lewandoeski, Alaba és Robben a hajrában ugyanis megfordítta a mérkőzést, 5-4-re nyert a Bayern. Ettől függetlenül a Leipzigé lesz a bajnoki ezüst.

A Lipcse-Bayern összefoglalója:

Ami a kiesés elleni küzdelmet illeti, megvan a másik kieső a Darmstadt mellett: a Freiburg ellen ikszelő Ingolstadt lesz az utolsó előtti. A Schalkéval 1-1-et játszó Hamburg így legrosszabb esetben is osztályozót vív, amiben már elég rutinos a csapat, az elmúlt években ez lenne a harmadik.

A Wolfsburg és a Borussia Mönchengladbach mérkőzését a rossz időjárás miatt félbe kellett szakítani az utolsó negyed órába érve. Jókora csúszással aztán befejezték, 1-1 lett a vége. (Fotó: Europress/dpa/Uwe Anspach)

Eredmények – Bundesliga, 33. forduló

Werder Bremen – Hoffenheim 3-5 (0-3)
Gólszerzők:
Gebre Selassie (59.), Bargfrede (86.), Bauer (90.) illetve Szalai (7.), Kramaric (11., 49.), Zuber (40.), Bicakcic (51.)

Darmstadt – Hertha BSC 0-2 (0-2)
Gólszerzők: 
Kalou (14.), Torunarigha (28.)

RB Leipzig – Bayern München 4-5 (2-1)
Gólszerzők: 
Sabitzer (2.), Werner (29. 11-esből, 65.), Poulsen (47.) illetve Lewandowski (17. – 11-esből, 84.), Alcantara (60.), Alaba (90+1.), Robben (90+5.)

Augsburg – Borussia Dortmund 1-1 (1-1)
Gólszerzők: 
Finnbogasson (28.) illetve Aubameyang (32.)

Freiburg – Ingolstadt 1-1 (1-1)
Gólszerző:
Philipp (31.) illetve Lezcano (43.)

Bayer Leverkusen – Köln 2-2 (0-1)
Gólszerzők:
Kiessling (60.), Pohjanpalo (71.) illetve Jojic (14.), Klunter (49.)

Mainz – Frankfurt 4-2 (0-1)
Gólszerzők:
Cordoba (60.), Bell (62.), Muto (76.), De Blasis (90+1.) illetve  Hrgota (42.), Seferovic (50.)

Schalke 04- Hamburg 1-1 (1-0)
Gólszerzők:
Burgstaller (25.) illetve Lasogga (90+2.)

Wolfsburg – Borussia Mönchengladbach 1-1 (0-1)
Gólszerzők:
Gomez (58.) illetve Vestergaard (24.)


A tabella a 33. fordulót követően:

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik