Foci

Sorozatban ötödik meccsét veszítette el, egyre nagyobb bajban a Leicester City

Kiesési rangadó várt az angol bajnokság címvédőjére a Premier League 25. fordulójában. A 16. helyen álló Swansea City otthonába látogatott a 15. Leicester City, mindkét együttes 21 ponttal állt, egy egységgel megelőzve a már kieső helyen álló Hull Cityt.

A Leicester legutóbb a tavalyi év utolsó napján nyert bajnokit, azóta négy vereség és egy döntetlen volt a mérlegük, ráadásul gólt is csak szilveszterkor lőttek utoljára a PL-ben. A Swansea City viszont az edzőváltás óta egy jobb formát mutat, Paul Clement érkezése óta a megszerezhető 15 pontból kilencet behúztak.

A hazaiak uralták az első félidőt, ennek pedig az lett az eredménye, hogy 2-0-ra vezettek 45 perc után. Előbb Alfie Mawson lőtt szép gólt kapásból, majd Martin Olsson bombázott a rövid sarokba egy tetszetős összjáték után.

A második félidőben már éledezett a Ranieri-legénység, de egyenlíteni esélyük sem volt, még a szépítő találatot sem tudták megszerezni. Jamie Vardy és társai már több. mint 10 órája gólképtelenek.

A Leicesternek a sorsolása sem könnyű, a következő három fordulóban sorrendben a Liverpool, a Hull City és az Arsenal lesz az ellenfelük.

Fogadj élőben most vagy soha a Tippmixproval!

Eredmény – Premier League, 25. forduló

Swansea City – Leicester City 2-0 (2-0)
Gólszerző: Mawson (36.), Olsson (45+2.)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik