Végre jól játszott a Real, vereséggel rajtolt az Atletico

A Bajnokok Ligája csoportkörének első fordulójában Ronaldóék 5-1-re verték a Baselt, az Atletico Madrid viszont Pireuszban szenvedett vereséget.

A két spanyol nagyágyú egyaránt könnyen teljesíthető feladatot kapott, ugyanis a Blancók a Baselt fogadták, a Matracosok pedig az Olympiakoshoz utaztak.

A Real Madrid az utóbbi hetekben többnyire csak szenvedett, nem igazán ment a játék, így egyre több cikk született arról, hogy Cristiano Ronaldónak elege lett, és a szezon végén távozik.

 Fotó: Europress Fotóügynökség

Most viszont rácáfolt a kétkedőkre, vezetésével ugyanis lehengerlően fociztak a madridiak: a Real Suchy öngóljával került előnybe, majd egy percen belül Bale és Ronaldo góllal jelentkezett, a szünet előtt pedig még James Rodriguez is a hálóba talált, ahogy a másik oldalon Gonzalez is.

A fordulást követően már csak egy gól született, ezt pedig Benzema lőtte, így sima, 5-1-es sikerrel kezdte a csoportkör küzdelmeit a Real Madrid.

Az Atletico nem mondhatja el ugyanezt, a Matracosok Pireuszban már kátgólos hátrányban is voltak, amikor Mandzukic szépített. A szünet után Mitroglou állította vissza a különbséget, a hajrát viszont Griezmann 86. percben szerzett találata tette izgalmassá. Végül maradt a hazai 3-2-es siker.

Fotó: Europress Fotóügynökség

Az A csoport másik mérkőzésén a Juventus egészen a 90. percig csak 1-0-ra vezetett a Malmö ellen, ráadásul Torinóban, ám a 11 emberrel bekkelő svédeknek Tevez még egyszer betalált, kialaítva a végeredményt.

A játéknap legizgalmasabb meccsét a Liverpool és a Ludogorets vívta: az angolok Mario Balotelli révén vezetést szerztek, Abalo viszont a 91. percben egalizált. Amikor úgy tűnt, pontosztozkodás lesz a találkozó vége, büntetőhöz jutottak a Vörösök, Gerrard lába pedig nem remegett meg (2-1).

Eredmények – Bajnokok Ligája, 1. forduló

A csoport:
Olympiakosz-Atlético Madrid 3-2 (2-1)

Gólszerzők: Masuaku (13.), Afellay (31.), Mitroglou (73.), illetve Mandzukic (38.), Griezmann (86.)

Juventus-Malmö 2-0 (0-0)
Gólszerző: Tevez (59., 90.)

B csoport:
Liverpool-Ludogorets 2-1 (0-0)
Gólszerzők: Balotelli (82.), Gerrard (93.-büntetőből), illetve Abalo (91.)

Real Madrid-FC Basel 5-1 (4-0)
Gólszerzők: Suchy (14. – öngól), Bale (30.), C. Ronaldo (31.), J. Rodriguez (37.), Benzema (80.), illetve D. Gonzalez (38.)