Elkapta a fonalat a United

A címvédő Manchester United rendkívül magabiztos, 4-0-ás győzelmet aratott a Newcastle United vendégeként az angol labdarúgó-bajnokság 33. fordulójának szombati játéknapján.

David Moyes együttese, amely szerdán a Bayern München otthonában lép pályára a Bajnokok Ligája negyeddöntőjének visszavágóján, sorozatban negyedik idegenbeli bajnokiján diadalmaskodott, ráadásul ezeken az összecsapásokon még gólt sem kapott. A Vörös Ördögök idénybeli 15. olyan bajnokijukon sem szenvedtek vereséget, amelyen ők szerezték az első gólt.

Fotó: Europress Fotóügynökség

Így úgy tűnik, a sokáig lesajnált United végre elkapta a fonalat, és megkezdte a felzárkózást az élmezőnyhöz, és még akár BL-selejtezős helyre is odaérhetnek a manchesteriek.

Gera Zoltán csapata, a bennmaradásért küzdő West Bromwich Albion fontos győzelmet aratott a Norwich City otthonában, a magyar játékos a 83. percben csereként állt be, míg a Crystal Palace nagyon simán, 3-0-ra ütötte ki a Cardiff Cityt.

A Chelsea hazai környezetben 3-0-ra legyőzte a Stoke City együttesét, ezzel pedig a londoniak a tabella élére ugrottak.

A Kékek második gólját Frank Lampard szerezte, az angol válogatott középpályás ezzel pályafutása 147. bajnoki találatát szerezte a klub színeiben, ezzel beérte az ide vonatkozó rangsorban második Kerry Dixont és már csak Bobby Tambling (164) áll előtte.

Eredmények – Premier League, 33. forduló

Aston Villa-Fulham 1-2 (0-0)
Cardiff City-Crystal Palace 0-3 (0-1)  
Hull City-Swansea City 1-0 (1-0)
Newcastle United-Manchester United 0-4 (0-1)
Norwich City-West Bromwich Albion 0-1 (0-1)
Chelsea-Stoke 3-0 (1-0)