Korán gólt kapott, de simán nyert a Manchester

A Manchester United labdarúgócsapata hazai környezetben győzte le 4-1-re az Aston Villát. Wayne Rooney duplázott, Juan Mata pedig megszerezte első gólját új együttesénél. A manchesteri drukkerek David Moyes ellen tüntettek.


Wayne Rooney ezúttal két gólt vállalt magára
Fotó: Europress Fotóügynökség

A közelmúltban a Liverpool és a Manchester City ellen is kínos vereségbe szaladt bele a Manchester United, ráadásul mind a kétszer hazai környezetben. Szombaton, a Premier League 32. fordulójában is inkább rémálomszerűen indult az összecsapás a címvédőnek az Old Traffordon, Westwood egy remekbeszabott szabadrúgásgóllal szerzett vezetést az Aston Villának – és még csak a 13. percben járt a mérkőzés. Sikerült a szünetig fordítania a Manchesternek, Wayne Rooney előbb fejjel, majd tizenegyesből volt eredményes, utóbbit Juan Mata harcolta ki.

A spanyol középpályás a második félidő elején is villant, az 57. percben lőtte meg tizenegyedik bajnokiján első gólját a Manchester United színeiben. A folytatásban Rooney kis híján megszerezte a harmadik találatát is, a túloldalon pedig Benteke riogatott, majd a lefújás előtti pillanatokban a csereként beálló Hernandez állította be a 4-1-es végeredményt. A Manchester ezzel még mindig a hetedik a tabellán, de két pontra megközelítette a Tottenhamet, igaz a Spurs még játszik a fordulóban. Az Aston Villa a 12. maradt.

A szurkolók a találkozó elején David Moyes, a Manchester United vezetőedzője ellen tüntettek. A leglátványosabb az volt, mikor egy repülő “Wrong one – Moyes out” feliratot húzott maga után az égen.

Eredmény – Premier League, 32. forduló

Manchester United – Aston Villa 4-1 (2-1)
Gólszerzők: Rooney (20., 45. – 11-esből), Mata (58.), Hernandez (90+1.) illetve Westwood (13.)

Videó – Juan Mata első manchesteri gólja:

Videó – A repülős akció: