Legyőzte Geráékat a United

A Gera Zoltánnal kezdő West Bromwich Albion nem tudott otthon tartani egy pontot sem az utóbbi időben pocsékul teljesítő Manchester United ellen, akik végül 3-0-ra győztek.

David Moyes csapatának égető szüksége volt a pontokra, hiszen a mérkőzés előtt csak a 7. helyen kullogtak a Premier League-ben.

A vörös ördögök ennek tudatában kezdték a mérkőzést, ahol többször is előnyhöz juthattak volna, de előbb Mulumbu mentett a gólvonalról, majd később Ben Foster védett nagyot. A West Brom a 34. percig úszta meg kapott gól nélkül, akkor ugyanis Robin van Persie ívelését Phil Jones fejelte a kapuba, ezzel megszerezve a vezetést.

Fotó: Europress fotóügynökség

A rövid szusszanás után a hazaiak vették kezükbe az irányítást és egy remek összjáték után Gera tört be a védők mögé, de a lövését De Gea higgadtan fogta. Amikor a már úgy tűnt, hogy a West Brom uralja a mérkőzést, akkor jött Rooney, aki Rafael beadását követően egy fejesgóllal döntötte el a mérkőzést. Az angol a gólja után egy gólpasszt is kiosztott Danny Welbecknek, aki higgadtan csavart a hosszúba, ezzel kialakítva a háromgólos különbséget.

A manchesteriek ezzel a győzelemmel megkezdték a zárkózást az élbolyhoz és jövő héten tovább faraghatják a hátrányukat, hiszen a Liverpoolt fogadják hazai környezetben. Geráék helyzete már nem ilyen bíztató, ugyanis a mai vereségnek köszönhetően visszacsúsztak a 17. helyre, így újra megcsapta őket a kiesés szele.

Eredmények – Premier League, 28. forduló

West Bromwich Albion-Manchester United 0-3 (0-1)
Gólszerzők:
Jones (34.), Rooney (65.), Welbeck (82.)

Cardiff City-Fulham 3-1 (0-0)
Crystal Palace-Southampton 0-1 (0-1)
Norwich City-Stoke City 1-1 (0-0)