Budapest legnagyobb futóünnepén az egész ország megmozdul

Budapest első számú, őszi futófesztiváljára, a SPAR Budapest Maraton® Fesztiválra több száz országból látogatnak el a futás szerelmesei, csak Magyarországról több mint ezer településről érkeznek nevezések. A 2024. október 12-13-án zajló, kétnapos rendezvényen a klasszikus maratonisták mellett azonban a rövidebb távokat kedvelő résztvevőket is szeretettel várják, sőt, azokat az egyéni indulókat, baráti társaságokat és családokat is, akik talán életükben először kóstolnak bele egy ilyen esemény hangulatába.

A kétnapos futófesztiválon minden a futásról szól, ám azok is megtalálhatják a számukra megfelelő kihívásokat, akik nem vágynak hosszú távokra.

Az esemény sokszínű kínálata évről évre rengeteg érdeklődőt vonz, 2023-ban 23 ezer résztvevő látogatott el a rendezvényre, idén pedig a változatos programoknak köszönhetően a nevezők száma meghaladhatja a 25 000 főt is. Ám a szervezők, gondolva azokra is, akik kevésbé élvezik a kitartó futást, számos más, színes lehetőséget biztosítanak a mozgásra. Itt mindenki szabadon választhatja meg a számára leginkább megfelelő távot. Ráadásul aki nem szeret futni, az akár gyalogolhat vagy túrázhat is.

a SPAR Budapest Maraton® Fesztivál

A kétnapos fesztiválon összesen 18 táv várja a résztvevőket. Itt valóban minden korosztály és sportolni vágyó megtalálja a felkészültségéhez illő és kedvére való kihívást.

A szombati nap hagyományosan a családoké, a rövidebb távokat kedvelőké

A vasárnapi program a klasszikus 42,2 km-es maratoni táv köré szerveződik

A maraton egyéniben, párosban és 4 fős stafétában is teljesíthető. A 30 km-es és a félmaratoni táv indulói 12,2 km-nél, illetve 21,1 km-nél a maraton mezőnyébe csatlakozva és azzal együtt célba érve futják le választott távjukat. Egyharmad maratont, azaz 14 km-t is választhatnak azok, akiknek ez a leginkább teljesíthető kihívás.

a SPAR Budapest Maraton® Fesztivál

Festői környezet, remek hangulat, felejthetetlen élmény

Miközben a résztvevők megcsodálhatják Budapest panorámáját, a világörökségi helyszínek mentén a város legszebb részeit is felfedezhetik. A felejthetetlen hangulatról számos zenekar és szurkoló gondoskodik egészen estig, a célba érők pedig az élményen kívül az egyedi befutóérmet és a futópólót is hazavihetik, hogy sose felejtsék el ezt a napot.

A SPAR stand tematikájának középpontjában az interaktivitás és az együttműködés áll

A SPAR Magyarország 2008 óta névadó főszponzora hazánk egyik legnagyobb szabadidős sporteseményének. A rajt/cél szakasz és a kiállítói sor idén is a budai Pázmány Péter sétányon lesz, ahol többek mellett majd a SPAR standja is megtalálható.

a SPAR Budapest Maraton® Fesztivál

A stand idei aktivitásai a szórakozás és a digitális kultúra megismerése jegyében zajlanak, amellyel a vállalat célja a generációk közötti kapcsolat erősítése. A SPAR idei standját a cég Z-generációs kollégáiból álló „Genz Squad” álmodta meg, és számos izgalmas programmal várja a látogatókat:

Egyszerre futhatsz magadért és másokért

A SPAR Budapest Maraton® Fesztiválon, amellett, hogy a résztvevők kiemelten tesznek saját jóllétükért és egészségükért, egyben másokon is segíthetnek. A különféle távokon induló adománygyűjtő vagy jótékonysági célokért is sportoló résztvevők száma meghaladja a 2500 főt. Az esemény „jótékonysági termése” várhatóan eléri a 10 millió forintot.

A SPAR Magyarország társadalmi felelősségvállalási programja keretében a futófesztiválon a hajléktalan és rászoruló embereknek segítséget nyújtó Utcáról Lakásba Egyesülettel is együttműködik, melynek kapcsán kampányt indított a saját munkavállalói számára, ezzel is ösztönzve őket a futásra. Hosszú évek óta saját munkatársai részére ingyenes nevezést biztosít bármelyik távra, emellett pedig az elinduló kollégák után a vállalat fejenként 2000 forinttal támogatja az egyesület munkáját.

A közösségi futás számos előnnyel jár

A közösségi szabadidős sporteseményeken való részvétel egyszerre segíti elő az egészség megőrzését, javítja a fizikai és mentális jóllétet, valamint erősíti a társas kapcsolatokat. Emellett lehetőséget ad a közösségi integrációra, a stresszoldásra és a szórakozásra is.

Az esemény minden távjára és versenyszámára 2024. október 8-án éjfélig lehet előzetesen nevezni. További részletek megtalálhatók az esemény honlapján, a www.sparbudapestmaraton.hu felületen.