Agyrázkódást kapott egy fiú, akit felnőtt bokszoló püfölt el egy szombathelyi edzésen

Egy 14 éves fiúnak egy 32 éves, tapasztalt bokszolóval kellett kiállnia egy szombathelyi edzésen, és olyan pofonokat kapott, hogy agyrázkódással került kórházba, írta a Nyugat.hu portál.

A szombathelyi portált az édesapa kereste meg a nem mindennapi történettel, miszerint gyermekét szeptember 17-én megverték a Haladás VSE ökölvívó termében.

Elmondása szerint 14 éves fia még csak a harmadik edzésén vett részt, amikor egy 32 éves, tapasztalt ökölvívó, aki versenyzői múlttal is rendelkezik, kihívta őt bokszolni. A gyermek jelezte, hogy inkább a korosztályából állna ki valaki ellen, de kihívója azt ígérte neki, nem fog erőset ütni, csak tanítja majd. A fiú nem mert nemet mondani, félve, fejvédő nélkül, fogvédőben lépett a szorítóba, ahol agyba-főbe verte őt ellenfele.

A gyakorláson két edző is jelen volt, egyikük a szakosztályvezető.

Az édesapa beszámolója szerint fejét és mellkasát is több erős ütés érte, egy alkalommal pár másodpercre eszméletét vesztette, de egy ütéstől a fogvédője is kiesett.

Otthon nem merte elmondani a történteket, de amikor nagyon szédült és többször hányt, már kénytelen volt elmesélni az esetet. Ezek után szülei bevitték a Markusovszky kórház sürgősségi osztályára, ahol két orvos is megállapította az agyrázkódást.

A Nyugat.hu megkeresésére a Vas Vármegyei Rendőr-főkapitányság sajtóosztálya annyit közölt, hogy a Szombathelyi Rendőrkapitányság büntetőeljárás keretében vizsgálja az eset körülményeit. A klub ugyanakkor nem reagált a portál kérdéseire.