Durva erőszakot követtek el csapattársaikon, visszalépett a kéziklub a bajnokságtól

Hihetetlen botrány rázta meg a boszniai Szerb Köztársaság férfi kézilabdázását, a 12 csapatos liga megfogyatkozott, miután bántalmazások és megalázások miatt az RK Kozara előbb kirúgott négy játékost (akik ellen rendőrségi nyomozás is folyamatban van), majd visszalépett a 2023-24-es szezontól.

A rendőrségi nyomozás szerint négy kézilabdázó igazi horrorkörnyezetet teremtett az öltözőben, ahol fiatalabb, többségében kiskorú játékosokat erőszakkal, testileg és lelkileg zaklattak.

A folyamatos verést állítólag a fiúk játéka határozta meg: a zaklatók statisztikát vezettek a pályán elkövetett hibákról. A nagyobb számú hiba súlyosabb büntetést vont maguk után, de a minimum az volt, hogy minden alkalommal vizes törölközővel elagyabugyálták őket.

A botrány nem csupán a klubot, de az egész ligát megrázta. Miután kiderült, milyen kínzásokon mentek keresztül a fiatalok, a Kozara vezetése azonnal kizárta a négy erőszaktevőt.

Az esetet jelentették a rendőrségnek, akik letartóztatták a gyanúsítottakat. Nem sokkal ezután a klub feladta a további versenyt a 2023/24-es szezonban.

„Tájékoztatjuk a közvéleményt, a Kozara kézilabdaklub szurkolóit és szimpatizánsait, hogy a klub öltözőjében történt sajnálatos események miatt úgy döntöttünk, hogy szeretnénk a figyelmünket a klubban újonnan kialakult helyzet megoldására fordítani.

A fizikai és lelki erőszakot elszenvedett játékosoknak szakmai és egyéb segítséget nyújtunk. Igyekszünk és mindent megteszünk annak érdekében, hogy a lehető leghamarabb visszatérjenek a normális életbe

– írta közleményében a klub.

A prijedori rendőrkapitányság megerősítette, hogy bántalmazás, kínzás és más embertelen és megalázó bánásmód bűntett elkövetésének gyanúja miatt négy személyt letartóztattak, de már szabadlábon védekezhetnek.

Sasa Stojcic, a Kozara igazgatótanácsának tagja elmondta, hogy a klubban mindenki megdöbbent, amikor tudomást szerzett erről az esetről. Elmondása szerint az áldozatok zömmel fiatal játékosok voltak, akik idén csatlakoztak a felnőtt csapathoz, míg az elkövetők tapasztaltabb, a klubhoz visszatérő kézilabdázók.

„A zaklatás augusztus óta tartott, a gyerekek nem szóltak, az edző nem vett észre semmit. Amikor megkérdeztük a fiatalokat, hogy miért nem jelentettek semmit, azt mondták, abban reménykedtek, hogy hamarosan abbamarad” – mondta Stojcic.

Kapcsolódó
Brutális bunyó után kéztöréssel ért véget a női kéziderbi
Ilyen női meccset is ritkán látni, négy belgrádi játékost egy hónapra eltiltottak.
Címkék: