Itt a meglepetés, először jutott elődöntőbe a vébén az egyik hokiválogatott

Svédország és Finnország is kiesett a jégkorong-világbajnokságról.

Nagy meglepetésre Lettország csütörtökön bejutott a jégkorong-világbajnokság elődöntőjébe, miután 3-1-re verte Svédországot.

A svédek óriási erőt mozgósítottak a góllövésre, de hiába lőttek 41-szer kapura, csak egyszer landolt a korong a hálóban. A két csapat nyert egy-egy harmadot, így aztán az utolsó húsz percnek 1-1-es eredménnyel kezdték el, hiába volt egyoldalú a meccs. Hat perc után egy kontrából lőtt góllal második alkalommal szerzett vezetést Lettország, majd a játékrész derekán emberelőnyből állította be a végeredményt.

Történelmi hőstett volt ez a lett válogatottól, ugyanis

eddigi legjobb világbajnoki eredménye a hetedik hely volt, ami háromszor is összejött már, de a legjobb négy közé més sosem jutott be. Az elődöntőben Kanada ellen vívhatja ki a fináléba jutást.

Azzal a kanadai csapattal, amely a lettek meccsével egy időben 4-1-re legyőzte a címvédő finn csapatot. A tavalyi döntő résztvevőinek találkozóján óriási iramú, kiegyenlített játékot hozott az első két harmadban, de a kanadaiak mindkét játékrészben betaláltak a skandinávokkal szemben. Az utolsó harmadban már játékban is ellenfele fölé nőtt Kanada és végül magabiztos sikert aratott.

Eredmények – hoki-vb, negyeddöntő

Lettország-Svédország 3-1 (1-0, 0-1, 2-0)
Kanada-Finnország 4-1 (1-0, 1-0, 2-1)
Egyesült Államok-Csehország 3-0 (1-0, 1-0, 1-0)
Németország-Svájc 3-1 (1-0, 2-1, 0-0)

Elődöntők:
május 27.: Kanada-Lettország (13.20)
május 27.: Egyesült Államok-Németország (17.20)