Ziccer

Magyarok külföldön: BL-ben szereplő tanítványai vannak, itthon még akadémiai edző sem lehetne

Vissza-visszatérő sorozatba kezd a Ziccer: olyan magyar futballszakembereket mutatunk be, akik jelentősebb futballmúlt nélkül küzdötték fel magukat olyan szintre, hogy külföldön vált piacképessé a tudásuk. Első vendégünk Militár Iván, akit El Pasóban egy mexikói elsőosztályú, és egy amerikai USL-csapat tulajdonosai bíztak meg a helyi akadémia igazgatói feladataival.

A szegedi illetőségű, korábban a felcsúti akadémiát is megjáró labdarúgó arról mesél, miért és hogyan került ki Amerikába, mit tanult, milyen karrier lépcsőfokokat járt meg addig, amíg 30 éves korára ilyen lehetőséghez jutott.

  • Van-e jelentős különbség az amerikai és a magyar akadémiák infrastruktúrája és a klubok finanszírozása között, ha igen milyen téren, milyen mértékű ez?
  • Mit tapasztalt saját bőrén Felcsúton, és mit eddigi tengerentúli karrierje során? Mit csinálnak ott másképp, jobban, esetleg rosszabbul a képzés terén?
  • Miért állnak sorban az európai klubok játékosmegfigyelői az amerikai akadémiák kiemelt meccsein, itthon miért nem?
  • Bár három diplomája van, három nyelven beszél, Magyarországon miért nem lenne sansza arra, hogy ugyanilyen tisztséget vállaljon?
Legfrissebb epizódok
Háromharmad
Della
Első kézből
Ziccer
Buksó
Filéző
Tangó és Kes
Reklámszünet
Zöldövezet
Nincs rá szó
Szintén zenész
Kontra
Europoli
Ötkarikás szemek
Rendszerváltás30
Kilépők
Szerintem
Bárkiből valaki
Kézivezérlés
Sorozatlövő
Határsértők
Olvasói sztorik