Sport vizes vb 2022

Vizes vb: elájult a vízben a műúszó, az edzője mentette ki

Oli SCARFF / AFP
Oli SCARFF / AFP

A műúszók egyéni szabadprogramjának szerdai versenynapján ijesztő pillanatokat éltek át a versenyzők és a nézők a margitszigeti Széchy Tamás Uszodában: az amerikai Anita Alvarez rosszul lett, majd elájult a vízben. Süllyedni kezdett, mire az edzője, Andrea Fuentes a segítségére sietett, utána ugrott a medencébe, majd egy vízimentő segítségével kimentette a vízből. Alvarez a medenceparton orvosi ellátást kapott, visszanyerte az eszméletét, a hírek szerint már jobban van.

Nagyon megijedtem és beugrottam a vízbe egyből, mert a vízimentők nem indultak el. Láttam, hogy nem lélegzik. Szerencsére már jobban van

mondta az edző a Marcának. Az Asnak pedig arról beszélt, hogy azt látta, le vannak dermedve a vízimentők, így nem gondolkodott, azonnal cselekedett.

Tavaly egy barcelonai olimpiai kvalifikációs versenyen hasonló történt, akkor is Fuentes mentette ki a sportolót a vízből.

Később a szervezők közleményben reagáltak a történtekre:

Kapcsolódó
„Szigorú szabályok határozzák meg, a vízimentők mikor avatkozhatnak közbe” – reagáltak a szervezők a műúszóversenyen történtekre
Mivel a bírói kartól nem érkezett jelzés, a vízimentőknek ki kellett várniuk. Anita Alvarezt az edzője mentette ki a medencéből.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik