Sport

Petry Zsolt árnyalta a Gulácsival kapcsolatos álláspontját

Mohos Márton / 24.hu
Mohos Márton / 24.hu

Petry Zsolt egykori válogatott labdarúgó, aki jelenleg Hertha BSC kapusedzője, hétfőn kéréssel fordult a Magyar Nemzet szerkesztőségéhez azt kérve: bizonyos kérdésekben „árnyaltabban fejthesse ki az álláspontját, mert a szöveg egyeztetése során általa fontosnak tartott gondolatok maradtak ki a vele készült interjúból.”

Amint arról beszámoltunk, Petry interjút adott a kormánylapnak, amelyben egyebek mellett arról beszélt, nem tudja, mi késztethette Gulácsi Pétert, a magyar válogatott és az RB Leipzig kapusát arra, hogy kiálljon a homoszexuális, transzvesztita és egyéb nemi identitású emberek mellett. Kifejtette: Gulácsi Péternek a szivárványcsaládokról alkotott véleményével a magyar társadalom többsége nem ért egyet, szerinte a véleménye morálisan nem támadható.

Én sportolóként az ő helyében a futballra koncentrálnék, és nem fogalmaznék meg semmilyen álláspontot közéleti, társadalompolitikai kérdésekben. Elvégezném azt a munkát, amit a klubom és a magyar válogatott elvár tőlem

– tette hozzá Petry.

Az interjút a német lapok is szemlézték, és jelezték, hogy a közösségi médiában sokan bírálták Petryt a kijelentései miatt. A Telex szúrta ki a dpa hírügynökség jelentését arról, hogy a tömegesen érkező kritikák miatt a Hertha vezetése elbeszélget az ügyről Petryvel.

Ezt követően kereste meg a Magyar Nemzetet Petry Zsolt, a lap pedig a kérésére azt írta: „a korábbi válogatott kapus, a Hertha kapusedzője hangsúlyozza, maximálisan tiszteletben tartja Gulácsi Péter véleményét. Azt is fontosnak tartja leszögezni, hogy nem tett hátrányosan megkülönböztető véleményt a szivárványcsaládokra.A továbbiakban a feladatára kíván összpontosítani, hogy minél jobban és megelégedésre végezhesse a munkáját a Herthánál.”

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik