Kovács Tamás / MTI
Sport

A tornaszövetség adhat munkát a visszavonulásra készülő Berkinek

A Magyar Torna Szövetség tavaly december 22-i elnökségi ülésén létrehozta a MATSZ apparátusában eddig nem létező sportigazgatói pozíciót.

A sportágból származó információnk szerint a közeljövőben ezt a státuszt az olimpiai bajnok Berki Krisztián tölti majd be.

Minderről megkérdeztük az érintettet, aki nem szeretett volna nyilatkozni a témában, és a szövetség főtitkárához irányított.

Kapcsolódó
Boncsér Krisztián: A magyar tornász csak egy kellék a szövetség fenntartásához
Az elmúlt három évben 17 magyar férfi tornász fordított hátat ilyen-olyan okok miatt a sportágának. A 22 éves, talajon ifjúsági Eb-bronzérmes versenyző a saját tapasztalatai segítségével világít rá a lehetséges okokra. Interjú.

Honlapunk az alábbi két kérdést tette fel a Magyar Torna Szövetségnek:

  • Valóban Berki Krisztián lesz-e az MATSZ-sportigazgatója, és ha igen, pontosan mikortól?
  • Ha nem az olimpiai bajnok tornász a pozíció várományosa, úgy mikor, és kinevezéssel, netán zárt vagy nyílt pályázaton dönt a szövetség a sportigazgató személyéről?

Altorjai Sándor, az MATSZ főtitkára válaszában annyit közölt:

A Magyar Torna Szövetség elnöksége 2020. december 22-én valóban létrehozta a sportigazgatói státuszt és a média képviselőit időben értesíteni fogja a pozíció betöltésével kapcsolatban.

A lólengés londoni olimpiai bajnoka 2017 áprilisában ezüstérmet nyert a kolozsvári Európa-bajnokságon. Berki számára ez jelentette az utolsó sikert, mivel a későbbi években két válloperációin is átesett, majd miután újra edzésbe állt, 2019 szeptemberében „egy kis darab újra lepattant” a vállából, így sem az október 4-én kezdődő olimpiai kvalifikációs torna-világbajnokságon, sem a 2020-as mersini Európa-bajnokságon nem tudta segíteni a magyar férfi tornasportot.

Berki Krisztián idén március 18-án ünnepli a 36. születésnapját. A kiváló szerspecialista lólengésben szerzett olimpiai aranyán túl három világbajnoki és hat Európa-bajnoki aranyéremmel gazdagította éremgyűjteményét.

Ajánlott videó