Sport

A Veszprém is akarta a hatalmas jobbátlövőt

Bár kulcsjátékosok távoztak a Paris Saint-Germain férfi kézilabdacsapatából, Bruno Martini igazgató szerint ettől még csökkennek a klub ambíciói.

A spanyol kapus, Rodrigo Corrales a Telekom Veszprémbe, Luc Abalo a norvég Elverumba igazult, az izlandi Gudjón Valur Sigurdsson, illetve a svéd Kim Ekdahl du Rietz visszavonult, de a legnagyobb veszteséget Sander Sagosen elvesztése jelentette, a norvégok világklasszis irányítója a THW Kielbe szerződött.

Hogy gyengültünk volna? Dehogyis, csak válogatott játékosokat szerződtettünk. Például a 215 centis lett jobbátlövőt, Dainis Kristopanst, akit a Veszprém és más nagy klubok is akartak.

A Kielce elnöke még fel is hívott, hogy megtudja, esetleg hajlandóak lennénk-e eladni, de természetesen nemet mondtunk. megtagadtunk. Emellett szerződtettük a legutóbbi Eb-n és vébén egyaránt legjobb jobbszélsőnek választott spanyol Ferran Solét, és a 21 éves Elohim Prandit, aki korosztálya legjobb balátlövője.”

Martini szerint teljesen más, mégis egyenértékű csapat áll majd Raúl Gonzalez edző rendelkezésére, mint az előző szezonban.

A sikeres játékosok távozása ellenére olyan csapatunk van, amely pontosan megfelel az edző kívánalmainak. Nyilvánvaló, hogy másképp fogunk játszani, de cseppet sem aggódom

– tette hozzá.

Kiemelt fotó: Marius Becker/dpa

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik