Sport

Behúzta utolsó hazai BL-meccsét a Veszprém

A Telekom Veszprém 24-23-ra legyőzte a francia Montpellier HB-t a férfi kézilabda Bajnokok Ligája csoportkörének 13. fordulójában, vasárnap.

Támadásban és védekezésben is jól kezdtek a hazaiak, ennek hála a 12. percben már három góllal vezettek (9-6). Ezt követően megremegett a Veszprém, ezt kihasználva a Montpellier egy 5-1-es sorozattal fordított ugyan, de kisvártatva megjöttek a jó kapusteljesítmények, amivel ismét a magyar csapat javára billent a mérleg, szünetben kettővel ment a tavalyi BL-ezüstérmes (16-14).

Térfélcsere után bekezdtek a franciák, ráadásul bokasérülést szenvedett Omar Jahja, akit ezzel elveszített a Veszprém. Sterbik Árpád  bravúrjainak hála viszont talpra tudott állni a magyar csapat, a vezetést vissza is vette, de elhúzni nem tudott. Egy újabb visszaesés miatt fel is zárkózott a Montpellier, de a legvégén egyetlen gólt megőrzött előnyéből a Veszprém.

A kilenc győzelemmel és négy vereséggel rendelkező Telekom Veszprém jövő szombaton az ukrán Motor Zaporizzsja ellen fejezi be a BL-csoportkört, de már biztosan második helyen végez.

Végeredmény – Férfi kézilabda Bajnokok Ligája, B csoport, 13. forduló

Telekom Veszprém-Montpellier HB (francia) 24-23 (16-14)

Kiemelt kép: MTI/Bodnár Boglárka

Ajánlott videó

Olvasói sztorik