Sport

Danyi Gábor: Nem vagyunk a legjobb formánkban

A Siófok elleni súlyos bajnoki vereség után a Bajnokok Ligájában is közel járt a vereséghez a Győri Audi ETO KC női kézilabdacsapata, amely a hajrában 3-0-s szériát produkálva tudott csak 27-27-es döntetlent kiharcolni hazai pályán a francia Brest Bretagne ellen.

Ripityára verte román mumusát a Fradi a BL-ben
Tíz góllal nyert az FTC női kézilabdacsapata.

Arra 2017 áprilisában volt példa legutóbb, hogy a magyar csapat egymás után két tétmérkőzés is elveszítsen, akkor az FTC a Magyar Kupa döntőjében (32-34), majd a francia Metz a BL-negyeddöntőjében (31-32) győzte le.

Női kézi: a Siófok megverte a Győrt
Kilenc góllal is vezettek a hazaiak.

Ezúttal sem kezdtek jól a győriek, a Brest sokkal hatékonyabban védekezett és pontosabban támadott, így a 12. percben már 9-3-ra vezetett. Danyi Gábor vezetőedző időt kért és cserékkel próbálkozott, ezt követően csapata egy 5-1-es sorozattal felzárkózott. Kiss Éva több alkalommal is bravúrral védett, a lövések pedig pontosabbak lettek, és bár 12-14-es állás után megint három francia találat következett, így a Brest 17-15-re vezetett.

Nagy lendülettel kezdte a második felvonást a Győr, gyorsan egyenlített, de az ötvenedik percben megint hárommal jobban álltak a vendégek, akiknél sokkal jobb volt a kapusteljesítmény. Az izgalmas hajrában a címvédő 24-27 után három gólt szerzett Faluvégi Dorottya, Amanda Kurtovic és Anne Mette Hansen révén, és ikszre mentette az összecsapást.

Azt kell, hogy mondjam ebből a mérkőzésből kihoztuk a maximumot. Egész végig futottunk az eredmény után, a Brest nagyon jó kézilabdát játszott. Nem vagyunk a legjobb formánkban és meg kell találnunk, hogy mi ennek az oka. Az látszott, hogy egy percig sem adtuk fel, és az utolsó pillanatig harcoltunk. Annak külön örülök, hogy a szurkolótáborunk végig mögöttünk állt

– nyilatkozta Danyi Gábor, a Győri Audi ETO KC edzője a klub hivatalos honlapján.

A győriek jövő szombaton a montenegrói Buducnost Podgorica csapatát fogadják, a Ferencváros pedig vasárnap a dán Esbjerg otthonában folytatja szereplését a BL középdöntőjében.

Női BL, középdöntő, 1. forduló, 2. csoport

Győri Audi ETO KC-Brest Bretagne (francia) 27-27 (15-17)

 

A csoport állása:
1. Győr 9 pont (162-124)
2. Brest Bretagne 9 (157-134)
3. Buducnost Podgorica (montenegrói) 6
4. Ramnicu Valcea (román) 2 (117-123)
5. IK Sävehof (svéd) 2 (124-152)
6. Krim Mercator Ljubljana (szlovén) 2 (114-144)

Kiemelt fotó: Facebook/Győri Audi ETO KC

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik