Sport

Megvédte címét a Fradi, a Dunaújváros letaszította a trónról az UVSE-t

A címvédő Ferencváros nyerte a férfi vízilabdázók Magyar Kupáját, miután a Komjádi uszodában rendezett vasárnapi döntőben 8-7-re legyőzte az OSC-t. A nőknél trónfosztás történt, a Dunaújváros ötméteresekkel verte az elmúlt öt évben győztes UVSE csapatát.

A férfiaknál a címvédő, Bajnokok Ligája-győztes Ferencváros dolgát alaposan megnehezítette az OSC: a Fradi ugyan az első negyedben 2-0-ra vezetett, de riválisa hamarosan fordított.

Az OSC a harmadik negyed derekáig őrizte előnyét, a zöld-fehérek legközelebb két perccel az összecsapás vége előtt vezettek, de ezt követően már nem engedték ki kezükből a győzelmet.

A Ferencváros története 19. MK-elsőségét gyűjtötte be, a kétszeres győztes OSC 2014 és 2017 után öt éven belül harmadik fináléját veszítette el.

BENU Férfi Magyar Kupa, döntő

FTC-Telekom Waterpolo – A-Híd OSC Újbuda 8-7 (2-3, 1-2, 2-1, 3-1)
gólszerzők: Jaksic 3, Varga Dénes 2, Pohl 1, Vámos 1, Constantin-Bicari 1, illetve Manhercz 2, Hárai 2, Brguljan 1, Erdélyi 1, Ubovic 1

A női döntő ennél is komolyabb izgalmakat tartogatott, a dunaújvárosiak már az első negyedben kétgólos előnyt alakítottak ki az elmúlt öt évben győztes UVSE ellen, amit egészen a mérkőzés utolsó percéig meg is őriztek. Ekkor Faragó Kamilla egyenlített, a trófea sorsa pedig büntetődobásokkal dőlt el.

A dunaújvárosiak az egész döntőben keményen védekeztek, rengeteget szabálytalankodtak – a kiállítási arány 25-13 volt –, összesen hat játékosuk pontozódott ki, ám a fiatalok biztos kézzel értékesítették az ötmétereseket, hozzásegítve csapatukat 2013 óta első, összesen hetedik MK-sikeréhez.

A találkozó hőse a négygólos Garda Krisztina volt, de a Fejér megyeiek sikerében kulcskérdés volt, hogy Keszthelyi Ritát mindössze három lőtt gólon tartották.

Tavalyelőtt is ez a két együttes vívta az MK-finálét, akkor az UVSE nyert ötméteres-párbajban.

Női Magyar Kupa, döntő

Dunaújvárosi Egyetem-Maarsk Graphics – UVSE-Hunguest Hotels 9-9 (2-0, 4-3, 3-3, 0-3) – ötméteresekkel 4-3

Kiemelt fotó: MVLSZ

Ajánlott videó

Olvasói sztorik