Sport

Tenisz-DK: félbeszakadt a magyar-ukrán döntő meccse

Miután némi meglepetésre a Magyarország-Ukrajna Davis Kupa mérkőzés második napján Fucsovics Márton vereséget szenvedett a nála alacsonyabban rangsorolt Szerhij Sztahovszkij ellen (7:5, 3:6, 6:7 (3:7) ), Balázs Attilára maradt a döntés.

Fucsovics vesztett, Balázson Magyarország szeme
A magyar játékos némi meglepetésre 7:5, 3:6, 6:7 (3:7) arányban maradt alul ukrán ellenfelével szemben. Következik a döntő meccs.

Balázsnál hasonló volt a felállás, sőt, tán még egyértelműbb; az esély itt, hiszen Ilya Marchenko a 371. helyet foglalja el az ATP-világranglistán, míg a magyar teniszező a 136..

A döntő találkozó első játszmájának forgatókönyve is hasonlóan íródott; Balázs 1:1 után brékelt egyet, majd ezt követően ahogy kell hozta az adogatásait és 6:4-re behúzta az első játszmát.

A másodikban mindenki hozta az adogatását, de mivel Fucsovicsék meccse három órán és egy percen keresztül tartott, belecsúsztak a felek a naplementébe. Megfelelő világítás híján egyre kevesebb esély maradt arra, hogy ha az ukrán fiú nyeri a második játszmát, nekivágjanak a harmadiknak.

Ezúttal 4:3-as Marchenko vezetésig hozta mindenki a saját adogatását. Ekkor adódott először break lehetőség, most az ukránnak – 0:30-ra vezetett a nyolcadik játékban, de aztán fordítani tudott Balázs (4:4). Marchenko simán, Balázs neccesen, két breaklabdát hárítva hozta a saját játékát, de ekkor már olyan sötét volt a pályán, hogy a mérkőzésvezető félbeszakította a találkozót.

A döntés, hogy Magyarország a világcsoportban folytatja-e, továbbra is Balázs kezében maradt. Folytatás hétfőn 6:4, 5:5-ről. A szervezők a mérkőzést követően annyit közöltek, hogy hétfőn 11 órakor folytatják a meccset, amire a belépés ingyenes.

(Kiemelt képen Balázs Attila, fotó: MTI/Koszticsák Szilárd)

DAVIS-KUPA-OSZTÁLYOZÓ

MAGYARORSZÁG–UKRAJNA 2:2

Balázs Attila–Ilja Marcsenko 6:4, 5:5

Korábban:

Fucsovics Márton, Balázs Attila-Szerhij Sztahovszkij, Gyenyisz Molcsanov 7:6 (7-1), 3:6, 6:3
Fucsovics Márton-Szerhij Sztahovszkij 7:5, 3:6, 6:7 (3-7)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik