Sport

Kézilabda: a Telekom Veszprém berúgta az ajtót a BL-ben

Szombaton a MOL-Pick Szeged győzelemmel kezdett a kézilabda Bajnokok Ligájában (31-28), ráadásul a világ egyik legjobb csapata, az FC Barcelona ellen. Vasárnap a Telekom Veszprém is hasonló nyitányban bízott a szerényebb eredménysorral bíró Motor Zaporizzsja ellen.

Körömrágós meccsen verte a Szeged a Barcát a kézi-BL-ben
Már kilenccel is vezetett, végül nagy izgalmak közepette nyert a magyar bajnoki ezüstérmes.

A mérkőzés előtti esélylatolgatás elég egyértelmű képet festett, a veszprémiek Európa egyik legerősebb csapata, ez pár kölni Final Fourban bizonyították már. Ráadásul az EHF klubrangsorát is vezetik momentán. A szakíró szerint az idei BL-kiírás egyik fő esélyesei, amit első sorban a remek a nyári igazolásoknak köszönhetnek. Mondjuk igazolás terén az ukrán csapat is belehúzott, két átlövővel erősítették meg a keretet – Sztanyiszlav Zsukov (Gummersbach) és Dener Jaanimaa (Lübbecke) csatlakozott.

Hogy mennyire nem gyenge a Zaporizzsja azt bizonyítja, hogy ugyan végig veszprémi vezetést mutatott az eredményjelző, de egy-három gólnál nem sikerült az első félidőben jobban meglépni az ukrán csapattól, csak pont utolsó percben 17-13-ra.

A második félidő elején aztán megtörtek a vendégek, vagy másképp; váltott és robbantott a hazai csapat. Öt perc alatt négyet dobtak és csak egyet kaptak, így azonnal hét gólra, 21-14-re nőtt a különbség, ami a hátralévő 25 percre megnyugtatta a győzelemben kicsit is megingó szurkolókat – mondjuk aligha volt ilyen.

A negyvenedik percben már nyolc gólos előnyre tett szert a Veszprém David Davis csapata. Tíz gólnyi különbség is kialakult a második félidő közepére, amit aztán végig tartottak a hazaiak, sőt a találkozó végére tizenkettő lett belőle.

Eredmény – kézilabda Bajnokok Ligája, 1. forduló

Telekom Veszprém – Motor Zaporizzsja (ukrán) 40-28
Helyszín:
Veszprém, Telekom Aréna
Játékvezető:
Vezeti: Marín, García Serradilla (spanyolok)

Korábban:
Montpellier (francia)–Vardar Szkopje (északmacedón) 31–33
Porto (portugál)–Meskov Breszt (fehérorosz) 27–25

Később
19.00: THW Kiel (német)–Kielce (lengyel)

Kiemelt képen a veszprémi Gasper Marguc örül a góljának: facebook.com/veszpremhandballteam

Ajánlott videó

Olvasói sztorik