Sport

Fusson maratont Európa leghosszabb várfalán!

Nem akármilyen élményt ígér az immáron hagyományosnak mondható Ston Wall Marathon, amelyen egy hét múlva, szeptember 22-én gyönyörű környezetben indulhatnak a vállalkozó szellemű sportemberek.

Kedves futók, bemutatjuk önnek ez az egyedülálló futólehetőséget – egy felejthetetlen versenyt Ston falán! Függetlenül attól, hogy maratoni futóként keres új kihívást keresve, vagy a szabadidős sportolóként feszegeti a korlátait, és csak az öröm miatt fut, ez a megfelelő verseny önnek

– olvasható a viadal hivatalos honlapján.

Az unikumot maga a helyszín jelenti, Európa leghosszabb várfalát Horvátország déli részén, a Makarska és Dubrovnik között fekvő kis dalmát városkában, Stonban találjuk. A hagyomány szerint a kínai nagy fal után következő legnagyobb fennmaradt védőfal öt és fél kilométer hosszú, és még a 14. században építette a Raguzai Köztársaság, hogy megvédje a mai napig is híres stoni sókészlete, amelyet a nyáron sekély lepárlómedencékben gyűjtenek össze.

(Fotó: Twitter)

Ezeken a falakon folyik a verseny, az indulók három táv (4 km, 15 km, 42 km) közül választhatnak. A maratoni verseny győztese nem csupán érmet kap, de lehetőséget is arra, hogy ott lehessen a 2020. május 9-i, Conquer the Wall Marathon elnevezésű versenyen, amelyre a Kínai Nagy Falon kerül sor.

Kiemelt fotó: ston-wall-marathon.com

Ajánlott videó

Olvasói sztorik