Sport

A szövetség meg akarta venni Babost és Fucsovicsot, de nem tudta

Babos Tímea és Fucsovics Márton ismét közös ügyben, egy időben posztolt a Facebookra. Ezek alapján a Magyar Tenisz Szövetség (MTSZ) nem tett le arról, hogy a válogatottban tudja a legjobb magyar teniszezőket, más kérdés, hogy erőből, azaz pénzzel akar célt érni, ahelyett, hogy odafigyelne arra, amit a két sportoló kért.

Az elmúlt hetekben Juhász Gábor sportigazgató úr mindkettőnknek jelentős összegű ajánlatot tett a Magyar Tenisz Szövetség nevében a februári Fed-kupa, illetve Davis-kupa találkozókon való szereplésért. Az ajánlatot tisztelettel fogadtuk, de attól tartunk, a Magyar Tenisz Szövetség vezetése nem akarja megérteni, hogy nem a pénz miatt fordítottunk hátat ennek a szövetségnek. Ez nem pénzkérdés, ahogyan sohasem volt az. Februárban tehát nem játszunk a Fed-kupában, illetve a Davis-kupában

– írták a Facebookon, hozzátéve, hogy számukra a válogatott mindig is prioritást jelentett.

Fucsovics hónapokkal ezelőtt állt ki a nyilvánosság elé és bírálta a szövetség munkáját, majd Babos is csatlakozott hozzá. Zavaros működés helyett, átlátható, tiszta viszonyokat szeretnének. A teniszháború már ott tart, hogy nemrég ismeretlen tettes ellen feljelentést tettek hűtlen kezelés és adócsalás miatt. Legutóbbi cikkünk a témában:

Teniszmilliárdok nyomában: Fucsovics kiakadása, nyomozás, semmiből kinőtt közvetítő cég
A háború, amely a magyar topjátékos Facebook-posztjával kezdődött, immár az ügyészségen tart, a békére semmi esély.

Fucsovics és Babos most a hétfőn rajtoló Australian Openre készülnek, mindketten alanyi jogon főtáblások, sőt, a tokiói olimpia érdekében vegyespárosban közösen indulnak.

A legfrissebb bejegyzés:

Nyitókép: MTI/EPA/Europress

Ajánlott videó

Olvasói sztorik