Sport

Úszás: kirúgták a válogatott egyik edzőjét

Pontot tett egy csúnya ügy végére a Magyar Úszó Szövetség, menesztette a régióvezetőt.

Pontot tett egy csúnya ügy végére a Magyar Úszó Szövetség. Április elsején, de nem áprilisi tréfaként írtuk meg, hogy a magyar úszóválogatott kiemelt edzői programjából havi 300 ezer forint juttatásban, autóhasználatban részesülő Tóth Ramon (képen jobbra) korábban nem is egy kiskorú – 18 év alatti – lányt zaklatott meztelen képeivel.

Kozma Dominik (képen balra) edzőjével szemben felmerült gyanút vizsgálat követte. A BRFK tájékoztatta a MÚSZ-t arról, hogy Tóth Ramon ellen tett feljelentést – az elvégzett nyomozati cselekményeket követően, bűncselekmény hiányában – elutasította, erkölcsi okokból mégis mennie kell az edzőnek.

A Magyar Úszó Szövetség az alábbi közleményt tette közzé.

MÚSZ-közlemény:

„A Magyar Úszószövetség elnöke 2017. április 1-jén vizsgáló bizottságot állított fel kiskorú veszélyeztetése miatt Tóth Ramon ellen tett feljelentés tárgyában. A vizsgálóbizottság eljárása során szorosan együttműködve a Budapesti Rendőr-főkapitányság Gyermek- és Ifjúságvédelmi Osztályával (továbbiakban: BRFK) valamint személyes meghallgatásokat tartva az alábbi megállapításokat tette:

– Tóth Ramon etikai vétséget követett el azzal, hogy jó erkölcsbe ütköző képeket készített magáról

– A MÚSZ szerződést bontott Tóth Ramonnal és ezáltal megszüntette a Budapesti Régióvezetői tisztségét

– A MÚSZ kezdeményezte egyik szponzoránál, hogy Tóth Ramon autóhasználatát szüntesse meg, ami már megtörtént

A MÚSZ tájékoztatja a Magyar Edzők Társaságát a vizsgálat eredményéről.

A BRFK tájékoztatta a MÚSZ-t arról, hogy Tóth Ramon ellen tett feljelentést – az elvégzett nyomozati cselekményeket követően, bűncselekmény hiányában – elutasította.

A MÚSZ elnöke által felkért vizsgálóbizottság és a MÚSZ Elnöksége felhívja minden, a sportoló gyermekekkel kapcsolatban álló szakember figyelmét az ENSZ gyermekjogi egyezményében megfogalmazott, a sportoló gyermekeket is megillető jogokra és az erőszak minden formájának tilalmára.”

Ajánlott videó

Olvasói sztorik