Sport

Úszás: kirúgták a válogatott egyik edzőjét

24.hu
24.hu

2017. 06. 15. 11:05

Pontot tett egy csúnya ügy végére a Magyar Úszó Szövetség, menesztette a régióvezetőt.
Korábban a témában:

Pontot tett egy csúnya ügy végére a Magyar Úszó Szövetség. Április elsején, de nem áprilisi tréfaként írtuk meg, hogy a magyar úszóválogatott kiemelt edzői programjából havi 300 ezer forint juttatásban, autóhasználatban részesülő Tóth Ramon (képen jobbra) korábban nem is egy kiskorú – 18 év alatti – lányt zaklatott meztelen képeivel.

Kozma Dominik (képen balra) edzőjével szemben felmerült gyanút vizsgálat követte. A BRFK tájékoztatta a MÚSZ-t arról, hogy Tóth Ramon ellen tett feljelentést – az elvégzett nyomozati cselekményeket követően, bűncselekmény hiányában – elutasította, erkölcsi okokból mégis mennie kell az edzőnek.

A Magyar Úszó Szövetség az alábbi közleményt tette közzé.

MÚSZ-közlemény:

„A Magyar Úszószövetség elnöke 2017. április 1-jén vizsgáló bizottságot állított fel kiskorú veszélyeztetése miatt Tóth Ramon ellen tett feljelentés tárgyában. A vizsgálóbizottság eljárása során szorosan együttműködve a Budapesti Rendőr-főkapitányság Gyermek- és Ifjúságvédelmi Osztályával (továbbiakban: BRFK) valamint személyes meghallgatásokat tartva az alábbi megállapításokat tette:

– Tóth Ramon etikai vétséget követett el azzal, hogy jó erkölcsbe ütköző képeket készített magáról

– A MÚSZ szerződést bontott Tóth Ramonnal és ezáltal megszüntette a Budapesti Régióvezetői tisztségét

– A MÚSZ kezdeményezte egyik szponzoránál, hogy Tóth Ramon autóhasználatát szüntesse meg, ami már megtörtént

A MÚSZ tájékoztatja a Magyar Edzők Társaságát a vizsgálat eredményéről.

A BRFK tájékoztatta a MÚSZ-t arról, hogy Tóth Ramon ellen tett feljelentést – az elvégzett nyomozati cselekményeket követően, bűncselekmény hiányában – elutasította.

A MÚSZ elnöke által felkért vizsgálóbizottság és a MÚSZ Elnöksége felhívja minden, a sportoló gyermekekkel kapcsolatban álló szakember figyelmét az ENSZ gyermekjogi egyezményében megfogalmazott, a sportoló gyermekeket is megillető jogokra és az erőszak minden formájának tilalmára.”

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Hódmezõvásárhely, 2017. május 26.
Orbán Viktor miniszterelnök (j) és Lázár János, a Miniszterelnökséget vezetõ miniszter érkezik a hódmezõvásárhelyi polgármesteri hivatalhoz 2017. május 26-án. Orbán Viktor a Modern városok program keretében látogatott el Hódmezõvásárhelyre, ahol Almási István (Fidesz-KDNP) polgármesterrel aláírja a kormány és Hódmezõvásárhely közötti együttmûködési megállapodást.
MTI Fotó: Koszticsák Szilárd

Orbán a fejét veheti Lázárnak

Kommentek

Reka Bucsi speaks to the audience after being awarded the Audi Short Film Award during the awards ceremony of the 68th edition of the Berlinale film festival on February 24, 2018 in Berlin. / AFP PHOTO / Tobias SCHWARZ
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.