Sport

Marija Sarapova miatt áll a bál a női teniszben

A kedd bombahíre az volt a teniszvilágban, hogy Marija Sarapova nem kapott szabadkártyát a Roland Garrosra, így a 15 hónapos eltiltásából nemrég visszatért orosz klasszis biztosan nem lesz ott az év második nagy Gran Slamjén. A doppingvétséget elkövető orosz ügyében most a női teniszezők szervezetének, a WTA-nak a vezérigazgatója is megszólalt egy közleményben.

Steve Simon azt írta: az, hogy ki kap szabadkártyát, azt a versenyszervezők döntik el saját belátásuk szerint. Bárki is kap, ő azt maximálisan tiszteletben tartja és sok sikert kívánok nekik. Biztos benne, hogy nagyon izgalmas Roland Garros elé nézünk.

Azzal viszont nem ért egyet, ami alapján Marija Sarapova nem indulhat el a Garroson.

A WTA vezérigazgatója szerint a Grand Slam-tornák szervezői, a WTA, az ITF és az ATP is egyetért a tenisz antidopping programjával. Sarapovát ennek alapján tiltották el, büntetését letöltötte.

Semmi sem indokolja, hogy a teniszcsaládból bárki a már kiszabott büntetésén túl büntessen egy játékost.

Sarapovát visszatérése óta rengeteg kritika érte, a játékostársak közül sokan nem értenek egyet azzal sem, hogy egyáltalán játszhat, nemhogy azzal, hogy még szabadkártyát is kap a nagy tornákra. A korábbi világelső orosz a Garros mellett Wimbledont is bukhatja, legalábbis kedden feladta a mérkőzését a római tornán, így alanyi jogon biztosan nem lehet ott a londoni GS-en.

Fotó: Europress/AFP/Miguel Medina

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik