Élő Sport

Super Bowl győztes a New England Patriots

A New England Patriots ötödször, vagy az Atlanta Falcons először? Ez volt a vasárnap este, hétfő hajnal legnagyobb kérdése.

Az 51. Super Bowl elég pontszegényen indult, az első negyed 0-0 volt, majd az Atlanta pont úgy kezdett el játszani a másodikban, mint ahogyan a Green Bayt elintézte a főcsoportdöntőben: mire a Pats észbe kapott, már 21-0-s hátrányban voltak. Jött egy mezőnygól a végén, de a 21-3 sem mutatott túl jól.

Ha bárki is azt hitte, hogy majd a harmadik negyed elejét megnyomja a New England, annak csalódnia kellett, a Falcons még egy TD-t szerzett, és bár jött erre válasz a Patriotstól, Gostowski kihagyta az extra pontot – 1990 óta nem történt ilyen. Állítólag Donald Trump elnök a harmadik negyed közepén adta fel, akkor indult el hazafelé a saját Super Bowl-bulijáról. A Patsnek szurkol az új elnök.

Padlón volt a Patriots, de nem adta fel, visszajöttek 28-20-ra, majd csináltak egy olyan drive-ot, amire nincsenek szavak. Edelman elkapása volt a kulcs, amire elsőre bárki bemondta volna, hogy a labda földet ért, de a visszajátszásokból kiderült, hogy mégsem. A rendes játékidő végén két TD-t szerzett a New England, mindkétszer kétpontos játékkal megfejelve, így 28-28 volt az állás.

Edelman elkapása:

A Super Bowlok történetében először hosszabbítás következett.

Ekkor már teljesen olyan volt a játék képe, hogy csak a New England Patriots nyerhet. És ez is történt, ők nyerték a pénzfeldobást, majd White futott TD-jével a Patriots megnyerte fennállása ötödik bajnoki címét.

Tom Brady rekordot döntött az SB-k történetében, 466 passzolt yardja a csúcs. Ebből kettő touchdown lett, minden idők legnagyobbjai között emlegetik már most, ha nem ő az egyedüliként. Első irányító, aki ötszörös NFL-bajnok, természetesen ő lett a döntő legértékesebb játékosa.  Az alapszakasz MVP Matt Ryan 284 yardot passzolt össze.

Eredmény – Super Bowl LI

New England Patriots – Atlanta Falcons 34-28 (0-0, 3-21, 6-7, 19-0, 6-0)

Szétfutotta a Falcons ellenfelét

A félidei statisztikákat böngészve kiderül, hogy:

  • Brady 179 yardot passzolt, egyszer adta el a labdát,
  • Ryan 115 yard, 1 TD,
  • a két New England-i futó 10 kísérletből 26 yardot futott összesen,
  • az atlantai Freeman 6 futásból 71 yardot hozott össze.

Mindjárt jön Lady Gaga

Mire lehet számítani? Semmire és mindenre. De tényleg. Gaga annyira titokzatos, hogy eddig alig árult el bármit a fellépéséről. Azért ha Beyoncé megjelenik a színpadon, nem lepődjön meg. Többen azt sejtik, hogy nem véletlen, hogy a döntő előtt pár nappal jelentette be az ikerterhességét.

Ja, és Houstonban született, haló.

Szépített a Pats

Egy mezőnygóllal 21–3-ra vezet a Falcons, akik mind védekezésben, mind támadásban leradírozták a pályáról a New England csapatát. Az Atlantánál megy a futás és a passz is, a védekezésben is volt labdaszerzés.

Jön Gaga.

Jon Hamm túl elegáns a Super Bowl-hoz

De tényleg, úgy ül a Vanity Fair fotózásán a houstoni stadion öltözőjében, mintha a Mad Men forgatási szünetében várná a következő cigijét.

Jon Hamm in the #SB51 locker room for #VanityFair. See link in bio for full gallery.

A photo posted by Mark Seliger (@markseliger) on Feb 5, 2017 at 8:36am PST


Mentségére legyen szólva, hogy Emily Ratajkowski modell sem illik az NFL-hez.

The lovely @Emrata #VanityFair #SB51

A photo posted by Mark Seliger (@markseliger) on Feb 5, 2017 at 8:15am PST


A többi képet Mark Seliger fotós Instáján találja.

A Brady – Belichick kettős eddig 1–5-re áll, ha

14 vagy annál több ponttal mennek ellenük play off meccsen. Az egyetlen győzelmük 2014-ből, a Ravens ellen van.

7-0! Vezet az Atlanta Falcons

Devonta Freeman egy szép akció végén a Patriots védelem jobb oldalán ment át, szinte ellenállás nélkül, és mivel a Falcons az extra pontot sem rontotta el, 7-0-ra vezet az 51. Super Bowl döntőjében.

Nehogy már elfelejtse a pelenkás kutyafejű majmot

Ha Super Bowl, akkor reklámok. A tavalyi év  egyik legszürreálisabb élménye a Puppymonkeybaby, vagyis a mopsz fejű pelenkás majom, aki Mountain Dew-kat osztogat.

Mondjuk Willem Dafoe Snickers-reklámja se semmi. Egy Marilyn Monroe, aki ha duzzog, Dafoe lesz belőle.

A Snickers egyébként idén valami nagy dobásra készül, az első élő reklámot adják le a Super Bowl-on, ráadásul Adam Driverrel meg egy lóval. Mindjárt kiderül.

Mindeközben vezet a Falcons.

Samuel L. Jackson az Atlantának szurkol

A színész a Twitterén osztotta meg a Rise Up rigmust, amelyet az Atlanta Falcons szurkolók használnak. Pont akkor tette ezt egyébként, amikor Matt Ryan-t, a Falcons irányítóját sikerült levinni a földre.

Olvasói sztorik