Sport

27 kilót dobott le a gyönyörű fitneszbajnok

A hétvégén megszerezte aWBPF magyar fitneszbajnoki címét Németh Dorottya. Másfél év alatt 27 kilót fogyva érte el a sikert.

Elképesztő átalakuláson ment át a 25 éves fitneszversenyző, ugyanis másfél évvel ezelőtt még 87 kilót mutatott a mérleg, most pedig ismét magyar bajnoknak mondhatja el magát.

A magyar lány ugyanis saját bevallása szerint 11 évesen kezdte el a diétát, majd verseny versenyt követett, így sikerült például 2005-ben Malajziában világbajnoki címet bezsebelnie. Viszont három évvel ezelőtt abbahagyta a profi életmódot.


Másfél év három képben
Fotó: Facebook

“Miután lediplomáztam, elkezdtem főállasban dolgozni, napi 12-14 órában. Hirtelen leálltam a versenysporttal és a versenydiétával. A 10 év igencsak megviselte a szervezetem, nyilván tizenévesen még ezt nem lehet életmódszerűen csinálni. Voltak a versenyszezonok és a pihenő időszakok, ami egyenlő a jojóval. Miutan abbahagytam, szerettem volna, hogy a szervezetem visszaálljon a homeosztázisába, és nem érdekelt, hogy 20 kg feljött, tudtam, hogy amikor megnyugszik a szervezetem, vissza fog állni. Így is törtent” – írja Facebook-oldalán az ötszörös magyar bajnok, aki szombaton 60 kilóval mérlegelt, vagyis másfél év alatt 27 kilótól szabadult meg, visszanyerve régi formáját.

A cél adott, hiszen a bajnokság után egy héttel Budaörsön rendezik a fitneszvilágbajnokságot és Németh Dorottya jó esélyekkel indul az újabb vb-aranyért.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik