Sport

Fejlődő sportturizmus Kecskeméten

2013 első félévében számos nemzetközi sportesemény házigazdája volt a Hírös város

Kezdődött a vízilabda Volvo Kupával, majd márciusban a magyar-orosz Világliga-mérkőzéssel a Kecskeméti Fürdőben. Azon a hétvégén 200 méterrel távolabb, a Messzi István Sportcsarnokban tartották a Grappling Világbajnokságot. Mind a Hírös város modern uszodája, mind a városi sportcsarnok a Hírös Sport Nonprofit Kft. kezelésében üzemel. Zámbori Pétert, az önkormányzati cég ügyvezetőjét arról kérdeztük, miért éppen a sportturizmus felé fordultak.

Z.P.: Kecskemét olyan infrastrukturális adottságokkal rendelkezik a sport területén, mely Magyarországon szinte egyedülálló. A sportcsarnok, a Kecskeméti Fürdő, az edzőcsarnok, a szabadidőközpont és a hozzájuk kapcsolódó vendéglátó és minőségi szállodai kapacitások 10 percnyi járásra találhatóak egymástól. A város mindössze háromnegyed óra alatt elérhető a ferihegyi reptértől, így minden adott nemzetközi versenyek és edzőtáborok megszervezésére. A létesítményeken túl cégünkhöz tartozik az utánpótlást gondozó Kecskeméti Sportiskola és a Mercedes-Benz Gyár Kosárlabda Akadémia is a korábbi válogatott Béres Tímea vezetésével. Tehát mind a tárgyi, mind a személyi feltételek adottak a minőségi szakmai munkához.

Elég dinamikusan nőtt a hazai és nemzetközi versenyek száma a városban. Említene néhányat az elmúlt időszakból?

Z.P.: A fentieken túl bokszgálát szerveztünk Rácz Félix irodájával, röplabda Euroliga mérkőzést játszott a férfi és női magyar válogatott, illetve augusztus 10-én a kosárlabda válogatott EB selejtezőn fogadja Fehéroroszországot Kecskeméten. Uszodánkban zajlott az Országos Ifjúsági bajnokság, de Kecskemét szervezte meg a serdülő országos bajnokságot mind leány kosárlabdában, mind röplabdában, hogy csak néhányat említsek. Nemrég 550 katolikus diák versengett a FISEC világtalálkozó rendezvényén.

A versenyeken túl élénk az érdeklődés az edzőtáborok iránt is.

Z.P.: Szerencsére, kollégáim sokat dolgoznak ezen, s ennek látjuk is az eredményét. A röplabda válogatottak már több napot eltöltöttek nálunk, nyár elején a junior kézilabda válogatott, a napokban a felnőtt kosárlabda válogatott edzőtáborozott itt. Van érdeklődés a világ minden részéről: Ausztriából, Dél-Afrikából, az arab államokból, s természetesen hazai csapatok is kérnek ajánlatokat. Mivel az ország közepén, jó megközelíthetőséggel rendelkezünk, így egyre többen gondolkodnak bennünk.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik