Meghalt az olimpia szuperszurkolója

Mindenhol ott volt, ahol csak lehetett, szinte egy sportágat se hagyott ki. A 49 éves sportrajongó pénteken a Velodrome-ban kapott szívrohamot, nem tudták már megmenteni.
Kapcsolódó cikkek

Hónapok szorgos munkájával készült az olimpiai játékokra a 49 éves Conrad Readman. Az okleveles könyvvizsgáló állhatatos jegybeszerzési hadjáratának köszönhetően a nyitóünnepséget és naponta legalább három, összesen tizenhat különböző sportág viadalait tudta a helyszínen követni.

Látta többek közt, ahogy Michael Phelps beúszta magát a sporttörténelembe, látta versenyezni a brit nagy esélyesek közül Rebecca Adlingtont, Tom Daley-t, és – ahogy egyik fényképe tanúsítja – a magyar olimpiai bajnok Gyurta Dánielt is. Drukkolt a végül aranyérmet szerző brit szlalomkenu párosnak. Ott volt a nézőtéren a botrányos női párbajtőr elődöntőn is. Lelkesen kommentált és fényképezett: bejegyzései és képei mutatják, hogy a tollaslabdától a vízilabdán át a gyeplabdáig nem volt olyan látványosság, ami ne érdekelte volna.

Gyönyörű hetet tudhatott a háta mögött, pénteken is egy csodálatos napra készült, erről tanúskodik utolsó facebookos bejegyzése is: „Hatalmas nap ez a mai: cselgáncs, ökölvívás, végül asztalitenisz, de közben Velodrome, Victoria királynőnek és reméljük, hogy a brit csapatnak is aranyérem – könnyek fognak folyni.”

Jól érezte: sikerült mindkét favoritjának (Victoria Pendletonnak és a brit férficsapatnak az üldözéses versenyen) kiszurkolnia a győzelmet a kerékpáros versenyeknek otthont adó Velodrome-ban. Ott lett rosszul, úgy vélik, hogy szívroham okozta a halálát, a mosdóban találtak rá.

Péntek éjjel közölték édesanyjával a tragikus hírt, aki elmondta: „Még soha nem volt gond a szívével, nem is járt orvosnál vagy 15 éve. Úgy halt meg, hogy azt csinálta, amit nagyon szeretett. Örülök, hogy ott volt, ahol volt, de képtelen lennék nézni ezek után az olimpiát.”