Győzelemért lép pályára a Mocsai-csapat

A hétfői napon már újra edzésbe kezdett férfi-kézilabdacsapatunk. A dánok elleni vereség helyett már inkább a következő ellenfélen járt Koreán az eszük.

Mocsai Lajos szövetségi kapitány és Juhász István edző hétfőn hajnalban máris nekilátott a munkának, és a koreaiakról éjjel elkészült anyagot elemezték. Ezután videoelemzésen keresztül a csapat is megkapta az instrukciókat, hogy a távol-keleti csapat ellen mire kell majd nagyon odafigyelni.

Az ázsiaiaknak szokatlan stílusa van – legalábbis európai szemszögből. A koreaiak jóval alacsonyabbak, mint honfitársaink, és egyébként is a magyar csapatnak a legnagyobb az átlagmagassága az egész mezőnyben.

Szathmári János kapusedző leginkább a gyorsaságukat és az alacsony súlypontjukat emelte ki a dél-koreai játékosoknak:

“Alacsonyan van a koreaiak súlypontja, ez szokatlan a mieink számára, hiszen ne felejtsük, a magyar válogatott átlagmagassága a legnagyobb az olimpiai mezőnyben. Emellett lábbal rendkívül gyorsak a koreaiak, ezért nagyon figyelni kell rájuk, alkalmazkodnunk kell a számunkra kevésbé megszokott stílusukhoz. A norvégok elleni vb-selejtező előtt Veszprémben találkoztunk velük, simán nyertünk, de az olimpia más tészta, nagy csatára számítunk, még akkor is, ha a horvátok vasárnap simán verték Koreát.”

Carlos Perez őszintén nyilatkozott: “Sajnálom az első meccsen elszenvedett vereséget, és azt is, hogy nem tudtam többet segíteni a csapatnak. Most már azonban a gyors koreaiak ellen készülünk, és nyernünk kell!”

A csapatkapitány Ilyés Ferenc szerint is csak a győzelem elfogadható Dél-Korea ellen, de óvatosságra inti azokat, akik egy sima győzelemre számítanak: “Minden vereség más, úgy érzem, hogy emelt fővel jöhettünk le a pályáról a dánok elleni találkozó után, noha természetesen sajnálom, hogy nem sikerült a pontszerzés, a döntetlenre rászolgáltunk volna. A fiúknak azonban azt mondtam, hogy ne keseredjünk el, hanem lépjünk tovább, és ezzel nincs is gond, százszázalékosan a koreaiak elleni találkozóra koncentrálunk. Rendkívül gyorsak az ázsiaiak, nem szabad ellenük hibáznunk. Látjuk azt is, hogy sokszor elhajlásból, meglepetésszerűen lőnek, erre is számítanunk kell. Nagyon fontos, hogy megszerezzük első pontjainkat.”

A magyar válogatott a dánok elleni vereséggel nehéz, de nem lehetetlen helyzetbe került az olimpián, viszont a remény életben tartásához meg kell verni a dél-koreaiakat. Papíron gyengébbek, a horvátoktól tízzel kikaptak az első meccsükön, Mocsaiék pedig megszorongatták a nagyon erős Dániát. Kedden kora délután remélhetőleg mindenki örömmel nyilatkozik majd egy győzelem után.

A B csoport 2. fordulójában:
Dél-Korea – Magyarország július 31., kedd 12:15