Sport

Böczögő sérülése az Eb-re rendbe jött

Már a brüsszeli női tornász Európa-bajnokság helyszínén gyakorol a Böczögő Dorina, Gombás Laura, Csillag Tünde, Divéky Luca és Al-Salty Dália alkotta női válogatott.

Draskóczi Imre női vezetőedző tájékoztatása szerint az együttes felkészülése jól sikerült. Az olimpiai induló Böczögő Dorina korábban sérült könyöke szinte teljesen rendbe jött, tőle mind a négy szeren kiegyensúlyozott szereplést vár a vezetőedző. Csillag Tünde is valamennyi szeren jó formát mutatott, de fő erőssége a talaj és az ugrás.

A kontinensviadalon a felnőtteknél csapatban és szerenként hirdetnek eredményt, egy szeren három tornász versenyezhet. A vezetőedző a keddi pódiumedzés után hirdeti ki, hogy kire, hol számít a felnőttek számára csütörtökön kezdődő Eb-n. A viadalon a 3. csoportban gerendán kezdik meg a versenyzést Böczögőék, az ukránokkal, a beloruszokkal, a spanyolokkal, a norvégokkal, a csehekkel, az izraeliekkel és egy vegyescsapattal egy csoportban.

A junioroknál Makra Noémi, Eke Beáta, Kajouk Aisa, Karsai Nikolett és Tóth Boglárka lép a szerekhez, itt a csapat és a szerenkénti mellett egyéni összetettre is sor kerül. A magyarok szerdán kezdenek a selejtezővel a 2. csoportban ugráson, Makráék a belgákkal, az oroszokkal, a norvégokkal, az írekkel, a németekkel, franciákkal és a spanyolokkal szerepelnek egy csoportban.

“Nagyon jól sikerült a felkészülésünk, így bízom a jó szereplésen. A végig kiegyensúlyozottan készülő Csillag Tünde akár két szeren is bekerülhet a döntőbe, talajon és ugráson. Böczögő Dorinától átlagban mind a négy szeren jó teljesítményt várok, ha a két erős ugrását megcsinálja, akkor itt lehet esélye a fináléra. Neki azonban idén az olimpia lesz a fő versenye.” – nyilatkozta Draskóczy Imre.

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik