Sport

Két nap pihenőt kaptak

Az ötödik győzelem nem jött össze, a Villach győzedelmeskedett Fehérváron, az ezúttal tompán mozgó házigazdák felett

Érthető optimizmussal várta a VSV együttesét a Sapa Fehérvár AV19, a hazai hoki kirakatcsapata négy, zsinórban aratott győzelem után várta az ötödik összecsapást. Úgy tűnt, ezúttal sem lesz különösebb gond, Sofron lépett ki egyedül, ám Starkbaum kapusba lőtte a korongot. A folytatásban szinte a semmiből vezetett a vendég, Tokaji nem túl jól sikerült felszabadítása után Craig hozta helyzetbe Kaspitzot, aki bevette Munro kapuját, majd Unterluggauer bombázott a bal felső sarokba a harmadvonalról, 0-2. A középső játékrész sem indult túl jól, Pewal is beköszönt, úgy tűnt, ezzel el is dőltek a nyitott kérdések. Azonban poraiból éledt a vendéglátó, fél perc alatt két gólt szerzett, előbb Ladányi, majd Pratt bombázott a felső sarokba, 2-3. A bajt érezve a karintiaiak mestere, Mike Stewart azonnal időt kért, igyekezett rendezni a sorokat. A hazaiak emberelőnyt hibáztak, az osztrákok viszont nem, Peintner éles szögből lőtt a hálóba, 2-4. A záró etapban mindent elkövetett a Volán, hogy közelebb jöjjön a sógorokhoz, azonban a vendégek szereztek újabb találatot, Craig köszönt be, 2-5. Az utolsó percekre Sikorcin találata maradt, ami pusztán az eredmény kozmetikázásához volt elegendő, 3-5.

A lefújás után érthetően az osztrákok szakvezetője volt boldogabb.

– Keményen dolgoztunk, és bár az elején nyomás alá kerültünk, az első gólunk olyan energiákat hozott elő belőlünk, amelyekkel ezen felül tudtunk kerekedni. Tudtuk, hogy a Sapa Fehérvár AV19 a liga leggyorsabb csapata, amely hazai páláyn és idegenben is veszélyes, így az volt a fő célunk, hogy a semleges harmadban megakadályozzuk a védekezésből való gyors átmenetüket a támadásba. Ez fegyelmezett játékkal jobbára sikerült is – közölte Mike Stewart.

– Érthetően csalódott vagyok, minden mérkőzésen győzelmi igénnyel lépünk pályára, nem volt ez másként ezúttal sem. Ez a mérkőzés akár fordított eredménnyel is végződhetett volna. Jól kezdtünk, aztán az első hibánkat gólra váltotta a Villach. Egy elveszített buli után pedig már 0-2 volt. Pozitívum, hogy háromgólos hátrányról is fel tudtunk állni, utána azonban két emberhátrányos gól megpecsételte a sorsunkat. Nem játszottunk rosszul, de nem tagadom, hogy tudunk mi ennél többet is korcsolyázni, és erre szükség is lett volna – jegyezte meg Kevin Primeau, a vesztes Sapa mestere.

A szakvezető két nap pihenőt engedélyezett a játékosoknak. Azoknak, akik nem tartanak a nemzeti csapattal Csíkszeredába, a négycsapatos, nemzetközi tornára. A légiósok, illetve a válogatottból – ezúttal a második vonal jut szóhoz címeres mezben – kimaradók hétfőn és kedden nem tréningeznek, nekik szerdán délelőtt vezet gyakorlást Énekes Lajos másodaedző. Ugyanis a szövetségi kapitányként is ténykedő Primeau Erdélyben dirigálja nemzeti együttesünket.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik