Sport

Magyar második hely a Savaria nemzetközi táncversenyen

Az orosz Szimacsov-Klokotova páros győzött a 46. Savaria Nemzetközi Táncversenyen, megelőzve a László Csaba-Mikes Anna kettőst.

Az IDSF Tíztánc Világkupa-versenyre 24 országból érkeztek a versenyzők, Európán kívülről Kanadából, az Egyesült Államokból és Japánból is.

A versenyt Czene Attila sportért felelős államtitkár nyitotta meg a szombathelyi Agóra Művelődési és Sportházban több ezres nézőközönség előtt

A László, Mikes duó a standard táncokban – angol keringő, tangó, bécsi keringő, slow-fox, quick-step – a világranglista első helyén áll, így ezekben az ő győzelmükre lehetett számítani, míg a latin táncok kategóriájában – szamba, cha-cha-cha, rumba, paso doble és jive – az orosz páros volt a favorit.

A két esélyes pár közül végül az orosz Szimacsov-Klokotova kettős győzött, megelőzve László Csabát és Mikes Annát, illetve egy ukrán duót.

László Csaba és Mikes Anna 2007 óta versenyez együtt. A szentesi Szilver TSE színeiben többször nyert magyar bajnokságot, világ- és Európa-bajnoki bronzérmes is volt már tíztáncban, amely a legösszetettebb versenykategória a táncsportban.

László Csaba és Mikes Anna – jive

Ajánlott videó

Olvasói sztorik