Sport

Vasárnap érkezik Sopronba a kosaras világsztár

A világbajnok Angel McCoughtry játékára nagy szüksége van a legutóbb Szegeden vereséget szenvedő Sopronnak.

A 24 éves sztár a válogatott második legjobb pontszerzője lett a csehországi világbajnokságon, a világ jelenlegi legjobbjának tartott Diana Taurasi mögött. Az amerikai női profi ligában (WNBA) McCoughtry az Atlanta Dream csapatát a nagydöntőbe vezette 21,1 pontos átlaggal, és harmadik lett a pontszerzők rangsorában.

Székely Norbert, a bajnoki ezüstérmes soproniak vezetőedzője az MTI-nek elmondta:

“Tekintettel a szerdán hosszabbítás után elveszített szegedi bajnokira, ha egy ilyen kivételes képességű kosaras már akkor rendelkezésére áll, valószínűleg sokat tudott volna segíteni. Még sosem dolgoztam világbajnok játékossal, ami óriási megtiszteltetés a számomra. Ugyanakkor a legfontosabb feladat, hogy McCoughtry kivételes képességeivel minél előbb a csapat hasznára legyen, tehát az az elsődleges, hogy a remek bedobót beépítsük az együttesbe.”

Egy kis ízelítő a klasszis játékos teljesítményéből:

A tréner kifejtette: a kassaiak ellen az előző Euroliga-évadban a soproni csapat saját bőrén érezte McCoughtry klasszisát.

“Remek izomzatú kosaras, kiválóan hozza helyzetbe magát, s kitűnő dobókészsége révén rendkívül eredményes is. Emellett védekezésben kiváló labdaszerző játékos. Most ezt a tudást kell kihasználni, s alárendelni a csapatjátéknak, hogy minél előbb McCoughtryval a soraiban alkossunk egységes együttest.”

Az új szerzemény jövő szombaton, Cegléden mutatkozhat be az MKB-Euroleasing Sopron együttesében.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik