Sport

Schmitt Pál megköszönte a plusz egymilliárd forintot

Schmitt Pál a Magyar Olimpiai Bizottság elnökeként méltatta a kormány döntését.

“Ez úgy többlet, hogy amit elvett az előző kormányzat, azt most visszakapjuk” – mondta a Duna Televízió reggeli műsorában a politikus, aki szerint ezzel a kormány állta a szavát. Tanúságot tett amellett, hogy a sportot stratégiai ágazatnak tekinti.

Schmitt Pál azt reméli, hogy az élsport után a tömegsport is támogatást kap. Mint mondta: a MOB holnapi elnökségi ülésén Czene Attila sportért felelős államtitkár bemutatja az új sportstratégiát, illetve vázolja a sporttörvénykezés menetrendjét.

A MOB-vezető – egyben az Országgyűlés elnöke – úgy látja, az új államtitkárnak sok teendője lesz, hiszen hozzá kell nyúlni a sportegészségügyhöz, az oktatáshoz, a létesítményekhez, elő kell mozdítani az edzők megbecsülését, és a jogszabályi környezeten is alakítani kell.

Ugyancsak fontosnak nevezte az edzők eddigieknél erőteljesebb támogatását. Bejelentette: javasolni fogják a kormánynak, hogy legyen – a Nemzet Sportolója mintájára – Nemzet Edzője cím is. “Becsüljük meg őket, ők az eredmények letéteményesei.”

“A sportolók jönnek mennek, de az edzők generációkon át szolgálják az adott sportágat” – mondta. A MOB elnöke hozzátette, az edzők és picit lejjebb menve, a testnevelők szerepe felbecsülhetetlen, ha azt szeretnénk, hogy eredményesek legyünk és egyre több magyar ember sportoljon”.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik