Sport

Görbicz nélkül is győztek a mieink

A Győri Audi ETO parádés játékkal 28-23-ra legyőzte a norvég Larvikot a női kézilabda Bajnokok Ligája középdöntőjében.

Nem ijedt meg az olimpiai és világbajnokokkal felálló Larvik, és a 6. percben már 5-2-re vezetett. A sokat vállaló Mravikova és az egyre inkább magára találó Pálinger révén sikerült faragni a hátrányból, és vezérletükkel lendületbe jött az ETO. A 16. percben 9-9 lett az állás, és a lélektanilag fontos vezetést a 19. percben sikerült átvenni (11-10).

Ezt követően mindkét csapat sok hibával játszott, rengeteg volt az eladott labda, ebből a szakaszból csak a két kapus védései voltak dicsérhetők. A norvégok minden mindegy alapon hajráztak, sorozatban háromszor betaláltak, de már nem forgott veszélyben a hazai diadal. Az is derültséget okozott, hogy a lefújás pillanatában csak három győri mezőnyjátékos volt a pályán a kiállítások miatt.

A mostani sikerrel a Győr óriási lépést tett az elődöntőbe kerülésért, és ha a jövő héten Ljubljanában is nyerni tud, akkor biztossá válik a négy közé jutás. Mivel a Larvikkal szembeni összevetésben jobb a magyar bajnok, ezért a csoportelsőség, és a vele járó elődöntős kedvezmény is elérhető közelségbe került.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik