Poszt ITT

Ilyen ellenzék mellett minek az embernek Fidesz?

A kétharmaddal kormányzó Fidesz-KDNP pártszövetség a héten viszonylag sok dolgot csinált. Ezek közül vegyük tényleg csak a legfontosabbakat:

Közben az ellenzék is kifejezetten aktív volt. Nézzük, ők mivel foglalták el magukat a héten:

  • A Jobbik, mint a legnagyobb ellenzéki párt, megszavazta a Stop Sorost és az Alkotmánymódosítást is. Egyetértenek ugyanis az iránnyal, de szerintük nem lett elég jól megszövegezve a törvény.
  • Az MSZP majdnem kilakoltatott egy végtagok nélküli kisfiút Pesterzsébeten, de szerencsére valaki megírta az ügyet, ezért nem tette. A zuglói MSZP viszont elutasított egy olyan hajléktalanokat segítő programot, ami semmibe sem került volna Zuglónak. Ugyanez a zuglói MSZP korábban még a lehetőséget is el akarta venni Karácsony Gergelytől, hogy Tarlós István előtt tiltakozzon a hajléktalanság betiltása ellen.
  • Az LMP nem nyomott gombot az alkotmánymódosítás szavazásánál, de fegyelmit adott Hadházy Ákosnak, a párt ellentmondásos volt társelnökének, aki a legtöbb korrupciós ügy felderítésében vett részt. A fegyelmi azért járt, mert Hadházy együttműködött a visszalépéseknél. Azoknál a visszalépéseknél, melyekkel el lehetett volna venni a Fidesztől a kétharmadot, ha egyetlen ember, a listáról biztosan bejutó Ungár Péter visszalép. Emellett az LMP petíciót indított a Red Bull Air Race betiltásáért.
  • A Momentum örökbe fogadott egy szurikátát és szervezett egy tüntetést az MTA elé, amire eddig 570 ember jelentkezett.
  • Összesen öt képviselő volt hajlandó nemmel szavazni az alkotmánymódosításra.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik