Otthon

33 befalazott lakást értékesítenének Salgótarjánban

35 darab 38 és 48 négyzetméter közötti alapterületű lakás eladásáról döntött legutóbbi közgyűlésén Salgótarján önkormányzata. Az ingatlanokat 228 és 288 ezer forint közötti minimális vételáron értékesítik, írta a 3100.hu.

A Salgótarján Chicagójaként is emlegetett, a zagyvapálfalvai városrészben lévő Zöldfa út mindkét oldalán az 1970-es évek közepén épültek fel állami beruházással a függőfolyosós, ötszintes lakóépületek, melyeket bérlakásként hasznosítottak. Társasházzá nyilvánításukkal megnyílt az elidegenítés lehetősége, ezzel a tulajdonos önkormányzat – mint eladó – élt is. Mostanra a nyolc épülettömbben összesen 39 lakás maradt az önkormányzat tulajdonában.

A lakások többségét a volt bérlők teljesen lelakták.

Olyan műszaki állapotba kerültek, hogy azok felújítása gazdaságtalan lett volna, így a befalazás volt az egyetlen megoldás az önkényes lakásfoglalók beköltözése ellen.

A hosszú ideig tartott kilakoltatási procedúra alatt hatalmas összegű közműtartozások keletkeztek, ami miatt a szolgáltatók a mérőórákat leszerelték.

A lakások felújítására nincs forrása sem az önkormányzatnak, sem ingatlanhasznosító cégének, a Salgó Vagyon Kft.-nek, ezért döntöttek – 33 falazott és kettő üresen álló – lakás eladása    mellett.

A közgyűlés döntése értelmében két körben értékesítik a Zöldfa úti önkormányzati lakásokat. Első körben hét lakást kínálnak majd eladásra, ezekre a nyílt pályázati kiírások már novemberben megjelennek

– írta a portál.

Csak az ezen ingatlanok értékesítésére meghirdetett pályázatok lezárását követően, a tapasztalatok tükrében nyílik majd lehetőség a további 28 lakás megvásárlására.

Kapcsolódó
Ennyiért lehet ingatlant venni a borvidékeken
Lassan véget ér a szüreti szezon, de a hazai borvidékek ingatlanpiaca továbbra is aktív.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik