Otthon

Mesés környezetben magasodik a hajóépítő mester egykori háza

1684-ben épült, berendezése is a régi korokat idézi.

Történelmi környezet, ódon ház, hatalmas birtok, buja rózsakertek, csordogáló patak, festői tó. Amennyiben ezek a kritériumok egy álomotthon megvásárlásához, akkor megtaláltuk az ideális helyet. Igaz nagyon messze van – Amerikában, New York állam Essex megyéjében -, de azért érdemes megismerni a paramétereit, és azt, mit kínálnak 425 millió forintnak megfelelő dollárért.

Az álmok háza kilenchektáros területen fekszik a Chebacco-tó partján. A John Burnham House néven ismertté vált épület történelmi múltja okán a környék büszkesége: 1684-ben készítette egy hajóépítő mester, akinek szakképzett kezei minden gerendát és talán a szögeit is megformálták.

A hajóépítő dinasztia családjai több mint három évszázadon keresztül éltek benne, ami magyarázatot adhat arra, hogy a ház nem lett az enyészeté, és állapotát ily rendkívül jól megőrizte.

A John Burnham House „őrzi” a környék egyik legnagyobb méretű antik kandallóját, de e mellett további kilenc található még az épületben. Antik berendezése egy régiség kereskedő ízlését dicséri, aki a a ház legutóbbi tulajdonosa volt.

A birtok távol esik a városi forgatagtól, a főközlekedési utaktól. A történelmi falak, az őshonos növények, a gondozott birtok, a csillogó tavacska a nyugalom szigetét rejtik. Egy gyertyafényes téli estén az ódon épület nappalijában, vagy éppen egy nyári délutánon a patak parti pihenőhelyen egészen különleges érzése támadhat az embernek, és feltételezhetően az új tulajdonos ezeket az érzéseket gyorsan átéli majd.

Galéria

Via

Ajánlott videó

Olvasói sztorik