Média

Stumpf András visszatér Borókaiékhoz

stumpf andrás MTI Fotó: Czimbal Gyula
stumpf andrás MTI Fotó: Czimbal Gyula
A 24.hu megerősítést nyert információi szerint heteken belül ismét a Heti Válasznál dolgozik majd Stumpf András, a Mandiner.hu főmunkatársa.

Már áprilistól ismét a Heti Válasznál dolgozik majd Stumpf András, a Mandiner.hu főmunkatársa.

Stumpf 2015-ig egyszer már dolgozott a Borókai Gábor főszerkesztette Heti Válasznál, ezután ment át a Mandinerhez.

Szerda reggel telefonon értük utol Borókai Gábort megerősítésért, de ő azt kérte, hívjuk fel inkább Stumpfot. Ő végül megerősítette az információt:

Noha vártam volna még a nyilvánossággal, tekintve, hogy ezekben a percekben is nagy erőkkel és élvezettel dolgozom a Mandiner számára készülő anyagokon, újságíróként nem lehetek meglepve, milyen gyorsan terjednek a hírek. A hír tehát igaz: áprilistól a Heti Válasznál folytatom. Az ok pofonegyszerű: kedvező ajánlatot kaptam a laptól, amely első munkahelyem volt, amelynél több mint tíz évet töltöttem, amelynek gárdáját emberileg és szakmailag is nagyra tartom. A Mandinernél töltött két évem szintén rengeteg hasznos tapasztalattal és emberi-szakmai kapcsolattal gazdagított, amelyeket továbbra is ápolni fogok. Egyszerűbben: a Mandiner már Ufi kora óta a szívem csücske és az marad a továbbiakban is.

Stumpf András 2004-ben a Pázmány Péter Katolikus Egyetemen német-kommunikáció szakon szerzett diplomát, ezután lett a Heti Válasz munkatársa. 2015 márciusában ment át a Mandinerhez. Szélesebb ismertséget interjúi és publicisztikái biztosítottak a számára, de emellett különféle televíziós vitaműsorokban is gyakorta szerepel. 2009-ben Junior Prima Díjat, 2013-ban Minőségi Újságírásért-díjat kapott.

A leadott pénzügyi beszámolók alapján a Nyerges Zsolt tulajdonában lévő Infocenter.hu Média Zrt. és a Simicska Lajoshoz kötődő Mahir Zrt. tulajdonában lévő Heti Válasz Lapkiadó 2015-ös nettó értékesítési árbevétele 878 millió forint volt, adózott eredménye közel 18 millió forintot tett ki. A Heti Válasz példányszáma 12 ezer körül jár.

A Mandiner Kft. 27 millió forintos árbevétel mellett 29 millió forint veszteséggel zárt. Ez utóbbinak négy magánszemély, Rajcsányi Gellért, Juhász Gábor, Balogh Ákos Gergely és Skrabski Fruzsina a tulajdonosa.

Kiemt kép: Stumpf András. MTI Fotó: Czimbal Gyula

Ajánlott videó

Olvasói sztorik