Füstös kluboktól a Fehér Házig – a 75 éves Bruce Springsteen pályája képekben

75 éves lett a rock egyik élő – és legszimpatikusabb – legendája, akinek beceneve, „a Főnök”, még alapvető szelídsége ellenére sem tűnik túlzásnak. Sok évtizedes pályája során a klubkoncertektől eljutott a Super Bowl nagyszínpadáig és a Fehér Házig, még Barack Obamát is barátai között tudhatja, de egy pillanatra sem vesztette el kapcsolatát közönségével. Fáradhatatlanságát jól mutatja, hogy Paul McCartney is a monumentális fellépéseket adó Springsteent nevezte meg fő felelősként azért, hogy ma már mindenkitől három-négy órás koncerteket vár a közönség. Képgalériánkban ebből a pályából villantunk fel ikonikus jeleneteket.
Tom Hill / WireImage / Getty Images - Bruce Springsteen az E Street Banddel az Alex Cooley's Electric Ballroomban 1975. augusztus 21-én, Atlantában.
Paul Natkin / WireImage / Getty Images - Bruce Springsteen és Courteney Cox a Dancing in the Dark klipjének forgatásán Minneapolisban 1984. június 27-én.
Lester Cohen / Getty Images - Egy Los Angeles-i koncert színpadán 1984 körül.
Lynn Goldsmith / Corbis / VCG / Getty Images - Bruce Springsteen a színpadról kezet nyújt egy nőnek a közönségből. Mögötte, piros ruhában Clarence Clemons szaxofonozik.
Sonia Moskowitz / IMAGES / Getty Images - Mick Jagger és Bruce Springsteen az 1988-as Rock n Roll Hall of Fame beiktatási ceremónián New Yorkban.
Aaron Rapoport / Corbis / Getty Images - Egy beállított kép Springsteenről.
Kevin Mazur Archive 1 / WireImage / Getty Images - Springsteen, valamint Kate Capshaw, Elton John, Patti Scialfa, Tom Hanks, Rita Wilson és Steven Spielberg az Elton John AIDS Alapítvány partiján, az 1994-es Oscar-gála után, Los Angelesben. A legjobb férfi főszereplőként díjazott Hanks mellett Springsteen is megkapta az Oscart, a Philadelphia című film betétdaláért.
Kevin Mazur Archive 1/WireImage / Getty Images - Bruce Springsteen és felesége, Patti Scialfa a VH1 Storytellers című műsorában.
Chip Somodevilla / Getty Images - Barack Obama átadja az Elnöki Szabadság-érdemrendet Springsteennek a Fehér Ház keleti termében tartott ünnepségen 2016 november 22-én, Washingtonban. Springsteen aztán zenélt Obama búcsúbuliján is, ketten együtt még közös podcastot is indítottak.
Jamie Squire / Getty Images - Az E Street Banddel a 2009-es Super Bowl félidei showműsorában a tampai Raymond James Stadionban.
Mike Lawrie / Getty Images - Bruce Springsteen pezsgővel locsolja a tömeget egy idén áprilisban tartott koncerten, a Connecticut állambeli Uncasville-ben.