Kultúra

Első alkalommal állítja ki a festményeit és rajzait Pierce Brosnan

Weiss Eubanks/NBCUniversal via Getty Images
Weiss Eubanks/NBCUniversal via Getty Images
Negyven évnyi anyag került egy galéria falaira.

Los Angelesben nyílt meg a hetven éves ír-amerikai színész, a korábban James Bond bőrébe bújt Pierce Brosnan első kiállítása, amin 1980 óta készített rajzai és festményei kaptak helyet – írja az MTI.

A korábban memoárjai megírásával próbálkozó, de azt végtelenül unalmasnak tartó Brosnan a megnyitón arról beszélt, hogy a festészettel azonban rátalált arra a művészeti ágra, amivel önmaga lehet.

A So Many Dreams (Oly sok álom) anyagát a kezdetekben a Los Angelesben élő művészek inspirálták, az alkotáshoz vezető utolsó lökést pedig felesége, Cassandra Harris ausztrál színésznő daganatos betegségének 1987-es diagnózisa adta meg. A képek (amik egy része itt látható) Brosnan szerint mindkettejük számára felszabadítóak voltak, sőt, az alkotás a nő 1991-es halála után sem maradt abba. A munkákat sokszor telefonálás közben késztített firkák alapozták meg, a tárlaton ezek közül egy egész falnyi látható.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Pierce Brosnan (@piercebrosnanofficial) által megosztott bejegyzés

A színész hozzátette: más művészeti ágak iránt is érdeklődik, így a kerámiával, a szobrászattal, illetve a fafaragással is meg akar próbálkozni.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik