Kultúra

Meghalt Coolio amerikai rapper

Ethan Miller / GETTY IMAGES / AFP
Ethan Miller / GETTY IMAGES / AFP

59 éves korában elhunyt Artis Leon Ivey Jr., művésznevén Coolio. Az amerikai rapper a Gangsta’s Paradise című slágerről ismert leginkább. Korábbi menedzsere Jarez Posey elmondta, hogy az énekesre holtan találtak rá egy barátja házának fürdőszobájában Los Angelesben – írja a BBC. Halálának pontos okát még nem hozták nyilvánosságra, Posey viszont azt mondta a TMZ-nek, hogy Coolio szívrohamot kapott.

Coolio az 1980-as években kezdett zenélni, de 1995-ben a Gangsta’s Paradise hozta meg neki az igazi hírnevet. Ez a szám Stevie Wonder 1976-ban kiadott Pastime Paradise című dalának feldolgozása, amely a Veszélyes kölykök című film betétdalaként lett világszerte ismert. A legjobb rapelőadás kategóriában Grammy-díjat kapott érte, klipje az MTV Video Music Awardson két elismerést is nyert.

A Gangsta’s Paradise című dalról két évvel ezelőtt emlékeztünk meg, mikor a sláger a 25. évfordulójába lépett: „25 évvel a megjelenése után újra meghallgatjuk, megint napokig a fülünkben ragad. Maradandó hatása van” – írtuk akkor a dalról.

Kapcsolódó
Most a fekete nehézfiú szövegel, a fehér nő meg hallgatja
A világ 25 éve ismerte meg Cooliót és a Gangsta’s Paradise című dalt, ami azóta sem megy ki a fejünkből. De miért fontos a mai napig?

Ajánlott videó

Olvasói sztorik