Kultúra

Penészes hamburgert árulnak az orosz McDonald’s-ek helyén nyílt gyorséttermekben

Kszenyija Anatoljevna Szobcsak / Telegram
Kszenyija Anatoljevna Szobcsak / Telegram
A Vkuszno i Tocska bogárlábakban, illetve lejárt sajtban is élen jár.

Az orosz invázió miatt a McDonald’s márciusban ideiglenesen bezárta a földrésznyi országban lévő nyolcszázötven éttermét, májusban pedig úgy döntött, hogy ki is vonul Oroszországból. Éttermeiket június elején adták el a Vkuszno i Tocska (Finom, és kész) néven Alekszander Govor által alapított láncnak, ami június 12-én tizenöt, másnap pedig ötven további helyet nyitott ki újra.

Az amerikai láncnak tizenöt éven át joga van a hálózat visszavásárlására, ezzel pedig a háború után talán élni is fog, főleg, hogy az étlapjáról a Big Mac-et, a McFlurry-t, a salátákat, a gyerekjátékkal érkező Happy Meal-t, sőt, az országból szintén kivonult Coca Colát is száműző cég sosem látott igénytelenséget képvisel – vette észre a Daily Mail.

A lap által közzétett, nem csak az orosz ellenzék egyik prominens politikusaként, de tévésként is jól ismert Kszenyija Anatoljevna Szobcsak a Telegramon közzétett képein

penészes, vagy épp bogárlábakat is rejtő zsömlék láthatók.

A nő három esetről számolt be, a szürreális esetek száma azonban akár jóval magasabb is lehet, ugyanis

sajtburgerből hiányzó húsokról, lejárt sajtszószról, illetve láthatóan nem friss sültburgonyáról is érkeztek információk.

Wikimedia Commons Az étlap színvilágát leszámítva erősen emlékeztet az amerikai elődére.

A Vkuszno i Tocska az elődre visszautaló jelmondata ennek fényében még csodálatosabb:

ugyanaz, de jobb.

A lánc vezérigazgatója, Oleg Parojev tervei szerint szeptemberre a bezárt éttermek mindegyike újra megnyílik majd – kérdés azonban, hogy mit kezdenek az ételbiztonság láthatóan méretes problémájával.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik