Kultúra

Dúró Dóra a sikerlista élére darálta a Meseország mindenkié kötetet, el is fogyott

Szokatlan vírusmarketingnek bizonyult Dúró Dóra könyvdarálása: a Meseország mindenkié című meseantológiát bármiféle milliós promóció nélkül egy az egyig elkapkodták, jelenleg csak előrendelés vehető fel rá, a Book24 online könyváruház sikerlistáján pedig cikkünk megjelenésének időpontjában az első helyen tanyázik.

A háromfülű nyuszi, a gyászoló gonosz mostoha, és Hüvelyk Panna, akinek a válás lett a happy end
A Meseország mindenkié című mesekönyvben a bántalmazó családból származó vagy az örökbefogadott gyerekhősök jól megférnek a meleg Hamupipőkével és a transz sárkányölővel.

Mint arról beszámoltunk, a Meseország mindenkié tizenhét mesét tartalmaz ismert és pályakezdő kortárs írók tollából, szereplői pedig különféle hátrányos helyzetű csoportok: idősek, fogyatékkal élők, LMBTQ emberek, de a mélyszegénység és az örökbefogadás is szóba kerül benne. A Mi Hazánk Mozgalom és Dúró Dóra azonban meleg propagandának titulálta a kötetet, és nyilvánosan, saját kezűleg darálta le annak egy példányát. A könyvdarálás komoly ellenállást váltott ki a magyar könyvkiadás, hazai celebek és a kulturális élet szereplői körében, a legtöbben Heine soraira utaltak: „ahol könyveket égetnek, ott végül embereket is fognak”, ám az akció, mint látható, fordítva sült el, ingyenreklámként segítve a könyv terjedését. Dúró Dóra azóta arról beszélt, durva fenyegetéseket kap, de nem fog meghátrálni.

Kiemelt kép: Mohos Márton / 24.hu

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik