Kultúra

Alföldi Róbert: Semmi meglepő nincs abban, amit Vidnyánszky csinál, csak nem voltunk elég tökösek

Alföldi Róbert az 1 Kanapén című beszélgetős műsorban volt vendég. Az Osváth Zsolt vezette YouTube-műsorban Alföldi beszélt az SZFE ügyéről is, többek között arról, hogy Vidnyánszky Attila régóta nem csinált titkot abból, hogy mire készül, csak a magyar színházi szakma túlzottan naivan állt hozzá:

Vidnyánszky Attila évek óta ezt mondja, hogy a taó teszi tönkre a magyar színházakat, meg hogy az SZFE csak egyféle ideológia alapján oktat, ebben semmi meglepő nincs, csak a szakmám nem volt erre felkészülve. Azt gondolom, ha egy kicsit tökösebbek lettünk volna, akkor ezt velünk nem lehet megcsinálni

– mondta Alföldi. Hozzátette, az SZFE-vel kapcsolatban senki nem mondja, hogy nincs szükség a változásra, „de ez a dolog arról szól, hogy nem lehet egy ilyen lépést a fejünk fölött meglépni anélkül, hogy beszélnénk egymással”.

Miután már ők ki lettek nevezve, mindenki ki lett rúgva és minden autonómia el lett véve, hát tényleg nagyon egyenlő helyzet

– mondta Alföldi arról, hogy Vidnyánszkyék szerint ők készek a párbeszédre.

Alföldi beszélt arról is, hogy ma már semmi pénzért nem menne el TV2-es műsorba szerepelni, ha hívnák sem, hiszen ugyanott a show-műsorok mellett szerinte hazug hírműsorokat is adnak:

A hazugság a baj. Én azt gondolom, hogy ugyanaz a csatorna. Nem a kormányközeliség zavar, a hazugság zavar. A csatornának a fő irányvonala, amit képvisel, abban szerintem sok hazugság és csúsztatás van, és ha elmegyek egy táncos műsorba, akkor hitelesítem a csatornát. De ez a veszély nem fenyeget.

A teljes beszélgetés itt látható.

Kiemelt kép: Bielik István/24.hu

Ajánlott videó

Olvasói sztorik